8b072d4f47fa16702f8c7356d2c88ee8_xl

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in, İstanbul Bağcılar’da katıldığı panele taşlı sopalı saldırı düzenlendi

İstanbul Bağcılar’da Malatya Akçadağ Güneşli Köyü Derneği tarafından düzenlenen bir panele katıldı. Burada gündeme ilişkin konuşan Erdem’in bulunduğu 1. kattaki salona yaklaşık 200 kişilik ülkücü bir grup tekbir getirerek saldırdı.

Eren Erdem Periscope üzerinden yaptığı canlı yayında şunları söyledi:

“Bağcılar’dayız. Panel gerçekleştiriliyor. Panellimize dışarıdan saldırı gerçekleştirilmiş durumda. Bulunduğumuz binanın etrafı kuşatılmış. Emniyet güçleri her zaman ki gibi yok. Dışarıda kendisine Ülkü Pcakları diyen bir güruh var. Bahçeli’ye söyledğim sözler nedeniyle binaya baskın yapmaya çalıştılar. Bunları buraya gönderenleri biliyoruz. Başkanlıktaki duruşumuz nedeniyle. Panelimizi proveke ettiler. Camlar çerçeveler inmiş durumda.

İçeriye taş atıyorlar. İstanbul’un göbeğinde Bağcılar’da saldırı altındayız. Arkadaşımız yaralı şekilde geldi. Bağcılar’da devlet yok. burada devlet yok. Tamamen provakasyon. Bizleri linç etmeye çalışıyorlar. Bir Madımak’la karşı karşıyayız. Devlet yok, polis yok. Başkanlık sistemeine karşı olduğu için linç ediyorlar. İnsanlar yaralanmış durumda. Şu anda saldırı altıdnayız. Dışarıda Ülkücü diye kendini tanımlayan gruplar saldırıyor. Nerede bu hükümet. ”

Erdem, “Emniyet olay yerine geldi.Bu saldırının sorumluları Osmanlı ve Ülkü ocaklarıdır. Başkanlığa karşı duruşumuz nedeniyle bu saldırı gerçekleşti.Şu an ortalık yatışıyor. 200-300 kişilik provokatör grup, binaya saldırdı. Sebep: “Başkanlık sistemi.”Gelin öldürün! Cumhuriyet için ölürüm!” dedi.

Dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik sert sözler söyleyen İstanbul Milletvekili Eren Erdem’e İstanbul Ülkü Ocağından tehdit dolu bir açıklama geldi.

CHP’Lİ EREN ERDEM’E ÜLKÜ OCAKLARINDAN TEHDİT!

Meclis’teki toplantısında “Devletin kurucu ilkelerini tarumar etmeye dönük bir projenin ortağı olduğun an itibariyle Sn. Devlet Bahçeli’ye ben ismini Hükûmet Bahçeli diye değiştirmesini tavsiye ediyorum. Size mi düştü bu ülkedeki cumhuriyetin temel dinamiklerini bombalayacaklara can suyu vermek. Ondan sonra kalkıp ‘biz milletimizi vatanımızı seviyoruz’ diyorlar, eğer seviyorsan bu ülkenin kurucusu olan M. Kemal Atatürk’ün ilkelerine ihanet etmeyeceksin. Bu ihanetin hafriyatçılığını yapmaya soyunmuş muhterem devlet adamlığını kaybetmiş, Saray Valisi olmayı kendine meslek edinmiş bir pozisyona gelmiştir. Hangi gerekçeyle ülkeyi parçalayacak bu tutumu meşrulaştırmaya çalışırsın?” diyen Erdem’e ülkücü camiadan tepki geldi.

İstanbul Ülkü Ocakları CHP’li Erdem’in eleştirisine tehdit dolu bir açıklama yaptı. Ülkü Ocağı Başkanı sosyal medya hesabından hesabından “Bizim de sana tavsiyemiz bundan sonra İstanbul sokaklarında dolaşma. Olmayan yüzünü değiştirmek zorunda kalmayalım…” diye seslendi.

KENAN OTLU: DÜŞÜNCELERİ TEKME TOKATLA DÜZELTECEĞİNİZ DÜŞÜNCESİYLE YETİŞTİRİLMİŞ ZAVALLILARSINIZ!

İstanbul Ülkü Ocaklarına CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu’dan yanıt gecikmedi. Tehdit açıklamasına zavallılık diyen Otlu, “Attığınız tweet tam sizin siyasi kültürünüzün yansıması olmuş. İçinizdeki faşizmi birebir yansıttığınız için samimiyetinizden ötürü tebrik ediyorum! Ancak öyle tweet atmakla olacak isler değil bu isler siz hoşunuza gitmeyen düşünceleri tekme tokatla düzelteceğiniz dusuncesiyle yetistirilmis zavallılarsınız. Sizin fikirlerinizin üzerine beton dökülürse belki o zaman siyaset “sorunlara çözüm bulma yolu” olabilir. Siyasi ahlak ve etikten uzak bu tehditvari konusmalarinizi aynen iade ediyoruz.” dedi.

AV. ONUR CİNGİL: SAVCILARI AÇIKÇA GÖREVE DAVET EDİYORUZ!

CHP’li Erdem’in avukatı hakaret ve tehdit içeren mesaj karşısında gerekli yasal işlemi başlatıcağını duyurdu. Av. Onur Cingil konuya ilişkin “Bir hukuk devletinde, belirli bir seviyesi olan insanların olduğu siyaset arenasında normal bir eleştiriye karşı, herkes zekâsı ölçüsünde cevap verebilir, bunda herhangi bir sorun yoktur. Bu demokrasi gereğidir. Tabi ki de hiçbir zaman bu böyle olmamakta, bunun aksi yaşanmakta, kaba davranışlar ve hakaretle karşı atağa maruz kalmak da artık maalesef alışıldık bir durum haline gelmektedir. Fakat burada her şeyden öte, Müvekkile yönelik açıkça tehdit vardır.Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı’nın bu ifadeleri açık bir şekilde tehdit, hatta ölümle tehdit anlamına gelmekte olup, bu hususta derhal hukuki yollara başvurulacaktır. Ayrıca bu tweetin atılmasından itibaren Müvekkilin can güvenliğine karşı yapılacak, kendi ifadeleri ile İstanbul sokaklarında ve/veya Türkiye’nin herhangi bir yerinde meydana gelebilecek her türlü eylemden bu şahsın sorumludur. Bu hususta da savcıları açıkça göreve davet etmekteyiz.” dedi.