dsc_4522

CHP Grup Başkanvekili, Ankara Milletvekili Levent Gök Gölbaşı’nı TBMM’ye taşıyarak,  Ankara’nın Büyükşehir oluş sıralamasında ilk olmasına rağmen neden Gölbaşı’nın birçok mahallesi’nde halen altyapı yok”diye sordu…
Levent Gök şunları söyledi.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 25.10.2016

Levent GÖK
Ankara Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili


Türkiye’nin ilk büyükşehirlerinden biri olan Ankara’nın çok büyük bir bölümü kanalizasyon, içme suyu, yol ve benzeri alt yapıdan yoksun bulunmaktadır. Örneğin Gölbaşı ilçesinin Ahiboz, Bağiçi, Boyalık, Emirler, Gölbek, Günalan, Hallaçlı, Karaali Yazlık,  Karagedik Aydın, Karagedik Ercan, Karadoğan, Kırıklı, Kızılcaşar, Koparan, Mahmatlı Bahçe, Oğulbey, Örencik, Soğulcak, Taşpınar, Tepeyurt, Tuluntaş, Yavrucak, Yaylabağ, Yurtbey gibi mahallelerinde kanalizasyon alt yapısı bulunmamaktadır ya da bu mahallelerin çok küçük bölümünde kanalizasyon bulunuyor. Bu durum bu mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturmaktadır.


Bu bağlamda;

 

1-Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan mahallelerin kaçında kanalizasyon ve içme suyu alt yapısı bulunmamaktadır?


2-Gölbaşı ilçesine yukarıda sıralanan 24 mahalleyle birlikte alt yapısı bulunmayan diğer mahallelere bu hizmet ne zaman verilmeye başlanacaktır?


3-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapısı bulunmayan bu mahallelere, alt yapı sağlamaya dönük olarak bir yatırım planı bulunmakta mıdır?


4-Kanalizasyon hizmeti verilmeyen ancak su şebekesi bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşlardan atık su bedeli alınmakta mıdır?
5- Kanalizasyon altyapısı bulunmayan mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlık açısından karşı karşıya bulundukları riskleri ortadan kaldırmak için herhangi bir önlem almayı düşünüyor musunuz?