CHP genel başkanı ve CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyona ilişkin olarak, ”Hukuki, adli değil, siyasi ve idari bir karardır” dedi.

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu da sert bir dille eleştirdi. İsmi geçen gazetecilerin FETÖ ve PKK ile ilişkilendirilmesinin kesinlikle mümkün olamayacağını söyleyen Deniz Baykal, bu davanın darbe sonrasında başlatılan FETÖ soruşturmasını sarsacağını da söyledi.

Baykal, operasyonun “FETÖ’ soruşturmalarını sulandıracağını” ifade ederken “yargıyla ilgili çok ciddi kaygı verici bir tablonun bulunduğu bu operasyonla ortaya çıkmıştır” dedi. Savcılık çok ince biçimde bir açıklama yaptı. Savcılığın ince bir yaklaşım içine olduğunu söyleyen Baykal “FETÖ’cü ve PKK üyesi olmamakla birlikte onlar adına suç işleyen kişileri soruşturmak üzere” gözaltına alındıkları gerekçesi hiç inandırıcı değildir ve inandırıcı bir yönü yoktur dedi.