CHP Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kurul, 10 Kasım Atatürk’ü Anma kapsamında yaptığı açıklamasında Atatürk’ün bin yılda bir gelen büyük bir dahi olduğuna vurgu yaparak, “10 Kasım 1938 de bedensel varlığı aramızdan ayrılan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve düşünceleri ile dünya durdukça bizlere yol gösterecektir” dedi.

14516487_10154576139043674_4464803745047974449_n

Başkan Gülşen Kurul,: “Ulu Önderin ülkemizin kurtuluşu ve çağdaşlaşmasında oynadığı rol tarihin akışına yön verecek büyüklüktedir. Onun eylem ve söylemleri ulusumuza olduğu kadar insanlığa da mal olmuştur. Halkımızın belleğinden kurtuluş ve kuruluş sürecinin onurlu hikâyesini silmek, post modern gönüllü köleliği benimsetmek için akla gelen her şeyin yapılmaya çalışıldığını görmekteyiz. Neredeyse ulusça verilen bağımsızlık savaşımının öz eleştirisinin yapılıp emperyalist sistemden özür dileneceği bir anlayışı halkın sindirmesi istenmektedir.

Atatürk, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir. Türk milleti, sarsılmaz bir inançla sahip çıktığı ve koruduğu cumhuriyeti ve onun temel ilkelerini daha ileriye taşıma azim ve kararlılığındadır. Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk Milleti’nin ‘Ulusal Mücadele ve Çağdaşlaşma Lideri’ olarak kalmamış, tüm dünyaya örnek olan engin düşünceleriyle çağdaş bir uyanışın öncüsü ve evrensel bir hareketin de kaynağı olmuştur.

‘En büyük eserim’ diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak, tüm insanlığın üzerinde uzlaştığı bu büyük şahsiyeti, içinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde, her zamankinden daha fazla anlamaya ihtiyacımız var. Ata’mız, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma bilincine erişmiş, bağnazlıktan ve dogmalardan uzak, akılcı ve yaratıcı düşünen, gerçekçi bilgiler ışığında ileriye bakabilen, özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplum yaratmaya çalışmıştır. Aramızdan ayrılışının 78’nci yıldönümünde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

HABER SAMİ ÖZÇELİK