Gerek başbakanın gerekse cumhurbaşkanının CHP hakkında söyledikleri ağır hakaretlerin de ötesinde teröre destek verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmalarıdır. Nedeni ise CHP parti meclisinin yayınlamış olduğu bildiri. Ben de merak ettim acaba bu bildiride ne var?

Özetle ;
1-Basına yönelik her türlü baskıya son verilmeli.Tutuklu gazeteciler serbest bırakılmalı 2-Darbede yer alan ve destek verenler ortaya çıkarılmalı hukuk çerçevesinde yargılanmalı
3-Hüküm kesinleşmeden vekillerin tutuklanması Anayasaya aykırıdır.Buna son verilmeli
4-Vatandaşın can güvenliğine yönelik tehditlere,saldırılara,baskılara derhal son verilmeli
Bunda ne var ki basına yönelik baskılara son vermeyi istemek suç mudur? Darbecilerin hukuk içerisinde yargılanmalarını istemek suç mudur? Cezası kesinleşmeden bir vekilin içeri atılmasının yanlışlığını söylemek suç 
mudur? Bir milletvekili bile sokak ortasında kurşunlanır genel başkan mermiyle tehdit edilir, otobüste şort giyen kadına tekme atılır, vatandaşın can güvenliği sağlanmalı demek suç, öyle mi? PKK ile görüşen,Habur’da seyyar mahkemeler kuran,İmralı ve Kandile elçiler gönderen, Gülen hareketine her türlü desteği veren, okulunu, bankasını açan,devlet kadrolarına atayan, IŞİD’in ülkede örgütlenmesine göz yuman onlara silah desteği sağlayan kimlerdi?

İçte ve dışta kalıcı ve yapıcı bir çözüm üretemeyen bu iktidar sözde kendisine düşman yaratarak tabanını korumaya çalışmaktadır. Suçluluk psikolojisi içerisinde en ufak bir muhalefete dahi tahammülleri kalmamıştır. Meclis feshedilmiş, hukuk saraya bağlanmıştır. Tek kurtuluş yolları başkanlıktır. Umuyorum buda kursaklarında kalacaktır.Unutulmamalıdır ki zulümle abad olunmaz.

09.11.2016