CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’nin CHP Parti Meclisi Bildirisi hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin, “CHP olarak önce şunu söyleyelim, demirden korksak trene binmeyiz. Cumhurbaşkanı’nın tehditleri, Başbakan’ın hakaretleri ve hedef göstermeleri bizi yıldıramaz. Bu bildirinin kaya gibi arkasındayız” dedi

TEHDİTLER BİZİ YILDIRMAZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’nin CHP Parti  Meclisi (PM) bildirisiyle ilgili suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

“Demirden korksak trene binmeyiz. CHP PM  üyeleri, milletvekilleri ve tüm üyeleri olarak bildirinin kaya gibi arkasındayız.  Ne söylediğimizi biliyoruz.” dedi.  Özel, yaptığı açıklamada, son siyasi gelişmelerin  ardından hafta sonu toplanan CHP Parti Meclisinin yayımladığı bildiride  kullanılan ifadelerin yargıya taşınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bildirinin, olağanüstü gerçekleştirilen PM toplantısında yapılan  görüşmelerin neticesinde PM üyeleri ve milletvekillerinin ortak görüşleriyle  hazırlandığının altını çizen Özel, bu bildirinin yayımlanmasından sonra iktidar  kanadından gelen tepkilerin bildirinin kendilerinde rahatsızlık yarattığını  gösterdiğini belirtti. Özel; “Bir partinin grup başkanvekilini ve eş başkanlarını içeri atan ve bunu savunabilen birilerinin bugünkü açıklamalarından aynı tehdidi bize yaptıklarını görüyoruz. Bu tehditler bizi yıldıramaz. Demirden korksak trene binmeyiz. Erdoğan’dan korkan Erdoğan’ın bugün yaşadığı duygu ve korkuların bin katını yaşasın. Bizim ne Erdoğan’dan ne bir başkasından korkumuz yok. CHP olarak doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz. İstedikleri kadar tehdit etsinler. Hapisse hapis ama Erdoğan’ın yaratmaya çalıştığı korku ortamının bizi yıldırmasına ve sindirmesine izin vermeyeceğiz.”

BİLDİRİNİN KAYA GİBİ ARKASINDAYIZ

“CHP olarak öncelikle şunu söyleyelim; demirden korksak trene  binmeyiz” ifadesini kullanan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:   “Cumhurbaşkanının tehditleri, Başbakanın hakaretleri ve hedef  göstermeleri bizi yıldıramaz. Bugüne kadar IŞİD, PKK ya da FETÖ için geçmişte  dönem dönem onların kendilerini geliştirmeleriyle ilgili imkan tanıyan bir  iktidarın, onlara daha önce de yaptığımız suç duyurularında da olduğu gibi yardım  ve yataklık ettiği bilgisini teyit eden ve bugün gelinen durumdan iktidar  partisinin sorumluluğunun altını çizen iktidarı hukuka ve demokrasiye davet eden,  yarattıkları ve içinde bulunduğumuz korku ve yıldırma ortamına teslim  olmayacağımızı söyleyen bir bildiri yayımladık. CHP PM üyeleri, milletvekilleri  ve tüm üyeleri olarak bildirinin kaya gibi arkasındayız. Ne söylediğimizi  biliyoruz. Yaratılmaya çalışılan korku ortamı bizi yıldıramaz!”  dedi.

 SUÇ DUYURUSUNDAN BİR SUÇ DUYURUSU ÇIKAR

Bildiriyle ilgili suç duyurusunda bulunulduğuna işaret eden Özel;

“Bu suç duyurusunu bağımsız bir yargı ele alırsa suç duyurusundan bir suç duyurusu çıkar ve o suç duyurusu yani savcı belki o suç duyurusuyla haberdar olduğu bildirimizi okuduğunda AKP’nin yöneticilerine, bakanlarına ve başbakanına ve dönemin başbakanına işlem yapmak zorunda kalabilir. Bu suç duyurusu için şunu söylemek lazım. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış.” diye konuştu.