Ankara Garı önünde 10  Ekim  2015  tarihinde IŞİD terör örgütünün gerçekleştiği ve 102 kişinin hayatını kaybettiği  36 kişi hakkında açılan davanın 5’inci celsesi görüldü.

10 Ekim’de Ankara Garı önünde IŞİD terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin görülen ve 5 gün süren davada tüm tutuklu sanıkların savunmalarının dinlenmesinin ardından avukatların  talepleri  ele  alındı. Müşteki avukatları söz alarak dosyada ismi geçen olayın ölü failleri ile sanıklara ilişkin çok sayıda kişinin DEAŞ (İŞİD)  örgütü ile ilişkili olduğunun bilinmesine rağmen soruşturmaya dahil edilmediğini öne sürdü ve dosyanın genişletilmesini talep ettiler.

Mahkeme heyeti  tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar hakkında yakalama kararlarının infazının beklenmesine, haklarında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen kamu görevlileri hakkındaki dosyanın bir suretinin mahkemeye gönderilmesine, ölen sanıklar ile ilgili operasyon görüntülerinin, otopsi tutanaklarının ve diğer tüm kayıtların gönderilmesinin istenmesine karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, duruşmanın 6-10 Şubat 2017 tarihleri arasında görülmesi kararını verdi.

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan KESK Başkanı Lami Özgen, “10 Ekim’i unutmadık unutturmayacağız. Bundan sonrada bütün duruşmalarda bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Aynı zamanda bu davanın bir parçasıyız, davacıyız, bu davanın tarafıyız” dedi.