Cumhuriyet Halk Partisi  Artvin Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin’den belediyeye öneri…

Artvin Belediyesi’nin esnafa olan borcunu da yapılandırarak ödemesini tavsiyelerde bulundu.

Başkan Şahin yaptığı açıklamada; “Artvin Belediyesi tarafından neredeyse her gün anonslarla, vatandaşın belediyeye olan borçlarını yapılandırarak ödeye bileceğini duyuruyor. Peki, Belediyenin Artvin esnafına olan borcunu yapılandırarak ödemeyi düşünüyor mu dedi. Şahin ayrıca CHP döneminde Artvin Belediyesinin esnafa borcunun bulunmadığını ifade ederek esnafların belediyeye mal satmak için yarıştığını belirtti.

CHP Merkez İlçe Başkanı Şahin’den belediyeye borçlarını yapılandırarak ödemesi önerisi:

CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,”Bilindiği gibi kamu alacaklarına dair çıkartılan kanunla vatandaşlarımız, kamuya olan borçlarını yapılandırarak ödeme imkanına kavuştu. Bu detay bir kenara, CHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak Haziran 2016 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamamızda Artvin Belediyesinin esnafımıza olan borç yükünü dile getirmiş ve CHP Belediyesi döneminde esnafımızın Belediyeye mal ve hizmet satabilmek için yarış içinde olduğunu açıklamıştık.

CHP döneminde esnafın alacağını gecikmeksizin tam zamanında aldığını ve buna rağmen AKP’li Belediye döneminde esnafın belediyeden alacaklarının biriktiğini, ödenmediğini ve esnafımızın bu konudan rahatsızlığını dile getirmiştik.

Konuyla ilgili Artvin Belediye Başkanının şahsıma ait TV kanallarında canlı yayınlarında verdiği cevaplardan da hatırlanacağı üzere, esnafa borcumuz yoktur diyemediğini ve konuyu başka taraflara çektiğini hatırlıyoruz. Şimdi de vatandaşların kamuya olan borçlarının yapılandırılması ile ilgili Artvin Belediyesinin her gün, defalarca farklı yöntemlerle vatandaşa duyuru yaptığını biliyoruz.

Buradan soruyorum; acaba Artvin Belediyesi vatandaşın Belediyeye olan borçlarını yapılandırıp ödemesini isterken, aynı zamanda kendisinin esnafımıza olan borçlarını da yapılandırarak ödemeyi düşünüyor mu? Artvin Belediyesi esnafınıza olan borçları için, esnafımızdan belediye borçları için de bir yapılandırma talep ediyor mu acaba çok merak ediyorum. Sözün özü; vatandaşa her gün en az 5 kez borçlarınızı ödeyin  duyurusu yapan belediyenin esnafa da olan borcunu bir an evvel ödemesini bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Sami Özçelik