img_0427

10 Kasım Atatürk’ü anma haftası kapsamında  CHP Gençlik Kolları Artvin il örgütü anma programı düzenledi. Programa katılan ve burada bir konuşma yapan ADD eski Başkanı Ahmet Biber, Atatürk’ün dünya da ilk kez Emperyalizme karşı mücadele başlatan ve emperyalizmin seyrini değiştiren büyük bir lider olduğuna dikkat çekti. Biber, “Akıl ve Bilime” sık sık değinen Atatürk’ün ne kadar haklı olduğunu gelişen ülkelere baktığımızda, bilim ve akıl ile nasıl geliştiklerini gördüğümüzde çok daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

Atatürk’ü anacağız ama mutlaka anlatacağız.

Biber konuşmasında, Atatürk’ü anlatmanın çok zor olduğunu ifade ederek, fakat anlamamız gerekiyor dedi. Biber daha sonra konuşmasına şu şekilde devam etti. Atatürk’ü ölümünde mutlaka anacağız, ama ondan daha önemlisi Atatürk’ü anlamak gerekiyor. Çok okuyan bir insan tarihi okuyan toplumların gelişimi değerlendiren ülkelerin nasıl sömürüldüklerini nasıl yok edildiklerini gören ve Osmanlı imparatorluğun 1918’e gelinini o süreci iyi anlayan ve buna karşı 1915’de ilk emperyalizme direnen, bakın emperyalistlerin Atatürk’e düşmanlığı buradan gelmektedir. İki devam emperyalistlerin oyununu bozmuştur.

Dünya da emperyalizme karşı ilk bağımsızlık mücadelesi veren Atatürk’tür.  

Biri 1915’de, ittifak güçlerinin kuvvetleri Çanakkale’den geçseydi, o gün Rusya çarına yardım gitmiş olacaktı. Daha sonra 1917 devrimi sosyalist devrimi olmayacaktı. Böyle bir şeyi önledi. Yanı emperyalistin sömürü sistemine karşı, bir yeni sistem gelişiyor. Daha sonra ülkemizi bölmek istiyor işgal etmek yok etmek istiyor. Yine Mustafa Kemal, o yokluklar içerisinde toplumun önüne düşüyor, toplumu birleştiriyor. Bir araya getiriyor ve kurtuluş mücadelesi veriyor. Dünyada emperyalizme karşı ilk bağımsızlık mücadelesi veren Atatürk’tür. Böyle bir liderimiz var.

Akıl ve bilimle çok çalışmalıyız.

Bakın Atatürk sürekli 2 şeye dikkat çekiyor. Akıl Ve Bilim. Bu iki öğeyi kullanan ülkeler bugün dünyanın süper gücü olarak yer alıyorlar. Mutlaka pozitif bilimde gelişmeli, çok çalışmalıyız. Çok okumalıyız. Bir olmalıyız. Bugün geldiğimiz noktada birbirimize daha çok ihtiyacımız var. Hepimiz Atatürk’te buluşmalıyız. Onun gösterdiği hedefe gitmek için el ele vermeliyiz. Gençlerin bu anlamlı anma etkinliğinde bulunmaktan, mutluluk duydum. Gençlerimizi kutluyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Sami Özçelik