32400-1

Türkiye genelinde Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından organize edilen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin” galası Christopher Beaver’in ödüllü belgesel filmi Hedef Sıfır’ın gösterimiyle yapıldı. Festivalin Artvin ayağı 18-19-20 Kasım’da A. Nihat Gök yiğit Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek… Halka açık ve ücretsiz olacak olan gösterilerin Artvin ayağına TEMA Artvin İl temsilciliği, Genç TEMA, Artvin Faal Gazeteciler Derneği, (AFGAD) Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme Kooperatifi bu etkinliğe destek veriyor.

İlk kez 2008 yılında yapılan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), bu sene 9. yılına İstanbul Salt Galata’da, Christopher Beaver’in Hedef  Sıfır belgeseli ile girdi. Galada 18-20 Kasım tarihlerinde gösterimi gerçekleşecek diğer filmler fragmanlarıyla izleyiciye tanıtıldı.

25 belgesel film, festival süresince izleyici ile buluşacak. Filmler dünyanın farklı ülkelerinde gösterime girecek. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkeler Amerika, Fransa, Çin, Danimarka, Kanada, İsveç, Peru, İsrail, İtalya, Fransa ve Hindistan.

FESTİVALİN DÜZENLENECEĞİ İLLER

Türkiye’de gösterimi yapılacak iller; İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Bodrum, Düzce ve Fethiye.

GÖSTERİMİ YAPILACAK FİLMLER

Festival kapsamında gösterimi yapılacak filmler ise şöyle: Çiftçinin Çağı, Değişimin Kanatları, Dünya Kadar Zaman, Atık Felaketi, Ekonobiz, Gölün Kızı, Kendimiz Yapabilir miyiz?, Kırık Diyar, Kırlangıç Projesi, Kullan Ye Kaşıkların Hikayesi, Ortak Bir Hak, Saraylar Diyarı, Seçme Vakti, Sökme, Şişedeki Mesaj, Toprağa Dönüş, Yarın, Yaşayan Tohum, Yaşayan Toprak, Yeni bir Yol ve Tarzan Kemal Bir Kentli Hikayesi.

YAŞANABİLİR BİR DÜNYA VE SAĞLIKLI BİR ÇEVRE İÇİN ARTVİN’DE

NİHAT GÖKYİĞİT KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİNDE BULUŞUYORUZ

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin Artvin ayağı 18-19-20 Kasım’da Nihat Gökyiğit Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 25 belgesel film gösteriminin yanında söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Festivalde filmler öncesi söyleşi etkinliği yapılacak. Artvin’de çevre ile ilgili olan çeşitli meslek temsilcilerinin yapacakları konuşmalar 30’ar dakikalık zaman ile sınırlandırıldı. Artvin Halkı’nı bu çok önemli organizasyona davet eden Tema Artvin İl Temsilcisi Elif Kübra Bağrıyanık,

“Bu yıl sürdürülebilir Yaşam Festivali’nin bir ayağı da 16 il ile birlikte aynı zamanda Artvin’de yapılacak. Artvin çok önemli durum arz ediyor. Bu programa tüm Artvin Halkı’nı genç öğrenci arkadaşlarımızı, kısaca herkesi davet ediyoruz. Bu aynı zamanda Türkiye ile birlikte Amerika, Fransa, Çin, Danimarka, Kanada, İsveç, Peru, İsrail, İtalya, Fransa ve Hindistan’da yapılacak. Kısaca bu uluslararası bir organizasyon. Her zaman böyle fırsatlar gelmez. Burada çok şey öğrenebilir, dağarcığımıza yeni ve önemli bilgiler ekleyebiliriz.” Dedi.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK