dscf1156-kopya1979 yılında bir gurup Alman turist tarafından başlatılan İstanbul Maratonu, 1979 yılından bugüne kadar her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Bu yıl 38.si düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu sonuçları açıklandı.13 Kasım 2016 Vodafone İstanbul Maraton sonuçları Maraton, 15Km ve 10Km koşusu için açıklanmaktadır. Halk koşusuna katılanlar için sonuçlar açıklanmamaktadır.

Bu yıl 38’ncisi düzenlenen İstanbul Avrasya Halk Koşusu 15 Temmuz şehitler İçin Koşuyoruz” sloganıyla organize edildi. Halk koşusuna uluslar arası, milli maraton ve koşucuların yanı sıra bu etkinliğe 38. Bin kişi katıldı. Artvin’den maratoncu Talat Alkan ile Erkan Akçelik katıldı. Alkan on binlerce koşucular arasında ilk sıraları Kenya ve Afrika’nın diğer ülkelerinden gelen ünlü maratoncuların ardından büyük bir başarı göstererek 29. Olarak kendi rekorunu da kırdı.

MARATONCU ALKAN ULUSLARARASI İSTANBUL KOŞUSUNDA 29. OLDU

Bu yıl 5. Kez İstanbul Koşusuna katılan Maratoncu Talat Alkan, bu yıl kendi rekorunu kırarak kendi alanında birinci, genel klasmanda ise 29. Oldu. Zor şartlar altında yaptığı çalışma ve antrenmanlarla bu başarıyı yakalamayı başaran Alkan, bu dereceden daha iyi derece yapabileceğini, bunu her zaman dile getirdiğini anımsattı. Bu yıl daha yüksek derece yapabilecekken çeşitli nedenlerle yapamadığını anlatan Alkan;

“Bu yıl İstanbul Koşusu 15 Temmuz Şehitleri anısına yapıldı. Ben bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerine, gazilerine ve ülkemizi içte dışta koruyan savunan gazilerimize acil şifalar diliyor canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar olmasa biz bugün bunları konuşamaz, yaşayamazdık.

15 KM’Yİ 58 DAKİKADA KOŞTUM

Yarış 13 Kasım’da saat 9.00’da başladı. Hava soğuk ve rüzgârlıydı. Rüzgar maratoncuları ortalama 3 dakika etkiledi. Bu yıl başlangıç için silah atılmadı. Boru öttürüldü. O sesi biz duyamadık. Benim anlamadığım start çizgisinin en önünde Kenyalı maratoncular her zaman en öndeler. Onlar zaten avantajlı, Bana göre bu bir haksızlık. Ben 1 dakika geç çıkış yaptım. 15 km’lik koşuyu 58 dakikada koştum. Genel sırlamada 29. Oldum. Her şeye rağmen bu da benim en iyi derecem oldu.

Bu başarı Artvin’indir. Çünkü koşu yaptığım güzergâh boyunca sürekli Artvin tezahüratı ve alkışı vardı. Bu koşuya katılmamda büyük destek veren Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. İşadamlarımızdan Cem İrmiş, Artvin kadın girişimciler Kooperatifi Başkanı Hatice Nur Ersöz’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

EPEY BİR SÜRE KENYALILARLA BAŞABAŞ KOŞTUM

Bu yıl 15 Temmuz şehitleri için yaptığımız koşuda epey bir zaman Kenyalılarla koştuğumu daha sonra çekilen fotoğraflardan görünce açıkçası ben de şaşırdım. Onların imkânları ben de olsa sonuç çok farklı olacak. Onların koşu ayakkabıları çok özeldir. Koştukları forma, antrenman eşofmanları, günlük olarak yedikleri yemek, kalori her şey maratoncuların yapması gereken bilimsel uygulamalardır. Ben tamamen Allah vergisi yetenekle koşuyorum. Eğer onların imkânlarıyla koşsam çok farklı dereceleri Artvin’e getiririm” dedi.