İçinde din ve etnik üzerinden soruların bulunduğu anket, Artvin’de günün konusu oldu. Anketörlerin Artvin Belediyesi adına anket yapıklarını beyan etmeleri üzerine ilk tepki gösteren CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin oldu. Açıklamasında bu anket ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’den açıklama beklediğini belirtti.

İlçe Başkanı Şahin’e anında Başkan Kocatepe’den cevap geldi. Kocatepe verdiği cevapta şu ifadelere yer verdi;

“Geçtiğimiz hafta vatandaşın belediyeye olan borçlarının yapılandırılması anonsundan duyduğu rahatsızlık nedeniyle; “Belediye esnafa olan borçlarını yapılandırsın” şeklinde basına beyanatta bulunup belediyenin esnafa borcunun olmadığının anlaşılması üzerine haberi internetten kaldırdıktan bir hafta geçmemişti ki İlyas Şahin’den bir yalan hatta iftira daha geldi.

Bu kez konu bir anket şirketinin Türkiye genelinde periyodik aralıklarla yapmış olduğu ağırlıklı olarak belediyelerin çalışmalarını konu alan anketindeki onlarca sorudan sadece ikisini konu edinerek; birde altına Artvin Belediyesinin yaptırttığı ankette mezhepçilik yapılıyor şeklinde iftira atmıştır. Hukuki açıdan gereken elbette yapılacaktır.

Birincisi Belediyemizin bu güne kadar ne söz konusu araştırmayı yapan şirket ne de başka bir şirkete hiç bir zaman anket yaptırmamıştır. Kaldı ki söz konusu anketler çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından periyodik olarak yapılmaktadır.

ARTVİN gibi demokrasi kültürünün son derece gelişmiş olduğu bir ilde, bir partinin ilçe Başkanı tarafından Türkiye’nin hiç bir yerinde sorun teşkil etmeyen söz konusu soruların bir suçlama malzemesi olarak siyasete konu edilmesine hafif ifade ile çaresizlik, hazımsızlık siyasi husumetten başka bir şey değildir.

Eğer mezhepçilik aranıyorsa internet arama motorlarında kısa bir araştırma yaparsanız görürsünüz.

Yıllarca hal Hamam Mezbahane hatta gelir getirici daha birçok varlığı satılmış, hizmete susamış, adeta köy haline getirilmiş Artvin’imizin bütün sorunları bir bir çözülmeye başlanınca; halkın karşısında söylenecek sözü kalmayan kasaba politikacıları en iyi bildikleri işe koyuldular. Çamur at izi kalsın.

Göreve başladığım günden bu güne dek bir sevgi yumağı oluşturduğumuz güzel Artvin’imin her görüşten düşünceden partiden can dostlarımla aramıza fitne sokmak isteyenler attığı çamurda boğulacaklar ve hizmet kervanı yürümeye Gönülleri fethetmeye artan bir aşkla şevkle devam ediyor.

Kamuoyuna Artvin’imizin ferasetli, vefalı, tüm halkına can dostlarıma saygı ile duyururum.

Mehmet KOCATEPE

Artvin Belediye Başkanı