page_binlerce-vatandas-kartalda-teslim-olmayacagiz-mitinginde_747182032Birleşik Haziran Hareketi tarafından düzenlenen ve ilk bu kadar çok sol örgütün birleşerek destek uşerdiği miting Kartal meydanında binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. CHP İstanbul İl Örgütü mitinge saatler kala anlaşılmaz bir nedenle mitinge katılmaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Dünyanın dört bir yanında hayatını yitiren insanlar için yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan mitingde Birleşik Haziran Hareketi adına Erkan Baş konuşma yaptı. Konuşmasına “bugün burada tarihi bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Sadece tarihi bir buluşma için gelmedik buraya. Bu iktidarı yıkacağız demek için toplandık” sözleriyle başladı.

kartal-miting6-ethaErkan Baş konuşmasında özetle şunları vurguladı;

“Kardeşlerim, günlerdir bu büyük buluşmaya karşı yayınlar yapıyorlar. Amaçları ne? Bizi bölmeye çalışıyorlar. Biz buraya Türkiye halklarını birleştirmeye geldik.

O kandırıldık diyor, ötekiler kandırıldık diyor. Hep beraber kanmıyoruz demek için buradayız.

15 yıldır bugün adına FETÖ denilen çetinin Amerikan yanlısı olduğu söylüyorduk, gerici olduğunu söylüyorduk, patron yanlısı olduğunu söylüyorduk. Bugün bu karanlık çetenin bir benzeri AKP/Saray çetesi aynı karanlığa Türkiye’yi sürüklüyor.

Bu karanlık sürece ancak ve ancak emekçi halkların dur diyebileceğini düşünüyoruz. Laikliğin su kadar, emek kadar değerli olduğunu söylüyoruz. Ülkenin yarısı kan gölüne çevrilmişken, bu ülkenin batısında sessiz kalamayız.

14796494843Gün bugündür. Temsilcileri zorla cezaevine atılan Kürt halkının sesini duymak zorundayız. Sadece düşünceleri için cezaevine atılan gazetecilerin sesini duymak zorundayız. Gün bugündür. Tek bir kurtuluş vardır. O da bu ülkenin bütün halklarının iktidara el koymasıdır.

Ne yaparsan yap. Bizi teslim alamayacaksın. Türkiye halkına. Recep Tayyip Erdoğan’ı, Padişah yaptırmayacağız. Sana cumhuriyeti yıktırmayacağız.”

Mitingde, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Saray savaş halklar barış istiyor”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı. Müzik grupları da sahne aldı.

karadenizzz

CHP MİTİNGDEN ÇEKİLDİ

Mitinge, CHP İstanbul İl Örgütü de katılacağını duyurmuştu ancak ilerleyen saatlerde CHP mitingden çekildi. Mitinge saatler kala CHP İstanbul İl Örgütünün sudan nedenler göstererek almış olduğu bu karar anında telefon mesajıyla İstanbul’daki 200 bini aşkın üyesine duyurması da dikkat çeken başka bir ayrıntıydı.