Sami Özçelik / Artvin

Artvin’de tarihi bir ev ilgisizlik ve zamanın acımasızlığı ile her geçen yıkılmaya giderken, buna karşın restorasyon beklerken, bu kadar talihsizlik yetmezmiş gibi üstüne üstlük kamyon çarptı.

Artvin’de Kamyon Tarihi Evin Balkonuna Çarptı. Artvin’de yük taşıyan kamyonun, balkonuna çarptığı tarihi binada hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Dere Mahallesi Üst Haypet mevkisinde Muhammet Altay yönetimindeki 34 HJR 18 plakalı yük taşıyan kamyon, evin birinci katındaki balkona çarptı.

Kamyonun çarptığı balkon ve duvar çöktü. Evin birinci katının boş olduğu, ikinci katındaki oturan şahısların ise olay sırasında evde olmadığı öğrenildi.

BU TARİHİ EV BİR ÇOK KEZ HABERLERE KONU OLDU

Bu tarihi ev Artvin’de merkezi bir yerde ve çok güzel bir yapı olması nedeniyle bir çok kez haberlere konu olmuş, Artvin’deki harabe halinde bulunan evlerin bir an önce restorasyon edilerek, her geçen gün yok olmasını engellemek için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yönelik haberler yapılmıştı. Ancak bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı. Buna benzer bir çok ev kurtarılmayı beklerken, bazıları ise her an yıkılmanın eşiğinde bulunuyor

60- 70 YILDA ÇARPIK YAPILAARLA DOLU ARTVİN BETON YĞININA DÖNDÜ

Kamyonun çarptığı ev de Artvin’in en güzel evlerinden birisi. Ne yazık ki ilgisizliğin, her geçen zamanın yıkamadığı evin balkonunu bir kamyon yıktı. Yola çok yakın olan ve yolun darlığı nedeniyle bu balkona birçok kez araçların çarptığı, ancak son çarpma ile yıkıldığını belirten mahalle sakinleri;” Artvin’in evleri tıpkı Safranbolu evleri gibi çok güzel ve mimari özellikler taşıyordu.60-70 yılda Artvin’i beton yığınına çevirmeyi başardık. Çarpık kentleşmenin tez konusu olacak kadar kötü örneği olduk. Birkaç tane tarihi Artvin evi kaldı. Ama onlar göz göre göre yıkılıp gidiyor. BU evin şansına da bir kamyon çıktı. Bu bir uyarı olsun. Bir an önce gerek ev sahipleri, gerek Anıtlar Kurulu bir araya gelsin ve bu güzel evleri tarihi mirasları korumaya alsınlar. Yazıktır, Tarih tok olduğunda yerine getiremezsiniz.” İfadelerine yer verdiler.