Ülkede Politik Kavga Süreci Yaşatıldığına Dikkat Çeken CHP Rize İl Başkanı Rakıcı’dan, Türkiye’nin Dört Bir Yanında Ankara’ya Yürüyüş Çağrısı…

unnamed-1
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Trabzon’daki CHP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yapığı Ankara’ya yürüyüş çağrısı gündeme damgasını vurdu.

Rakıcı’nın, ‘Artık yeniden, Kuva-i Milliye Ruhu ile ülkenin dört bir yanından Ankara’ya yürüyüş başlatılması’ gerektiğine vurgu yaptığı konuşma, İl Başkanlarınca da büyük ilgi gördü.

Toplantıya 82 İl Başkanında 79’u katılırken, bazı belediye başkanları, PM Üyeleri ve Genel Başkan Yardımcıları da katıldı.

            Politik Kavga Süreci Yaşatılıyor!

Toplantıda, örgüt çalışmaları ve çalışma programlarına ilişkin önerilerini anlatan CHP Rize İl Başkanı Rakıcı, konuşmasının son bölümünde, iktidar ve yandaşları tarafından ülke genelinde ‘politik bir kavga süreci’ yaşatılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Bu çıkışmalara karşı politik bir karşı koyuş ve mücadele hattı örülmesinin daha yararlı olacağına vurgu yapan Rakıcı, laik-demokratik cumhuriyet yanlısı unsurlarla bir araya gelinmesi ve parti olarak mücadelenin ortak akılla belirleyici ve yürütücüsü olunması gerektiğini vurguladı.

            Ben Değil Biz Olunmalı!

Siyasi gelecek peşinde koşmak için yapılan bireysel faaliyetlerin partiye karşı yapılan en büyük ihanet olduğunu kaydeden Rakıcı, “Ben değil biz diyebiliyorsak iktidar olmak hiçte uzak değildir. Kamuoyu bizi bizden daha iyi izlemektedir. Ben varsam parti var, ben yoksam yok deyip, muhalefet etmekten tüm örgüt, üyeler, vekil ve yöneticiler vazgeçmelidir” dedi.

            Ankara’ya Yürüyüş Çağrısı

Konuşmasının son bölümünde, artık konuşulacak bir şeyin kalmadığı ve söze gerek olmadığına dikkat çeken Rakıcı, “Zonguldak’tan Ankara’ya yapılan madenci yürüyüşünü hatırlayalım. Toplumda yarattığı coşkuyu ve iktidarda yarattığı korkuyu görelim. Onun için diyoruz ki, yurdun dörtbir yanından Ankara’ya yürümeye başlayalım. Örgüt ve halkımızı peşinize takarak yürüyün, yürüyelim. Partimize emek veren tüm liderlerimiz de bulundukları yerden yürümeye başlasınlar. Hep birlikte, milyonlarla Ankara’da buluşalım” diye konuştu.

            Sarayın Oyunu Bozulmalı!

Bu önerisi salonda büyük heyecan yaratarak coşkuyla alkışlanan Rakıcı, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler sarayın sürekli olarak yaptığı ve yönetme biçimine dönüştürdüğü suni gündemler yaratarak gündemi ve günceli oluşturma politikasını ancak bu yöntemle bertaraf edebiliriz. Sarayın belirlemiş olduğu bu oyunu bozmamız gerekmektedir. Onun yolunun da bu büyük yürüyüşü başlatmak olduğuna inanıyoruz. Sarayın egemenliğini yıkacak olan halktır, sokaktır. Amacımız halkı ve sokağı örgütlemektir.

            Kurtuluş Savaşının Laz Takaları

Rakıcı, konuşmasının son bölümünde ise şu ifadelere yer verdi: “Bizler Kurtuluş Savaşında cepheye mermi ve cephane taşıyan Laz Takalarının uzun, eğri burunlu ve konuşmayı şehvetle seven insanlarının torunları olarak diyoruz ki, o zaman da Saraya boyun eğmemiştik, bugün de saraya boyun eğmeyeceğiz. Ve kurulmak istenen baskıcı sisteme karşı direneceğiz. Sarayın faşizmine geçit vermeyeceğiz.”