Haber Merkezi

TEMA, Rizeli Gönüllüsü Adına Orman Kuruyor…

Geçtiğimiz Eylül ayında, feci bir trafik kazasında, öğretmen kardeşi ile birlikte yaşamını kaybeden Çaykur çalışanı Abdurrahman Delihasan için hatıra ormanı kuruluyor.

TEMA Vakfı’nın Orman Bakanlığı işbirliği ile Balıkesir’de kurulan ormana şu ana kadar 400’e yakın fidan dikildiği bildirildi.

Ağaçlandırma çalışmasında gelinen durum, TEMA Vakfı Rize Temsilciliği’nde düzenlenen anma toplantısıyla ailesine bildirilirken; Rize TEMAEVİ’nde düzenlenen anmaya, eşi Nurten, çocukları Çağrı ve Ekin Delihasan’ın yanında 30’dan fazla TEMA gönüllüsü katıldı.

Toplantı da konuşan TEMA Temsilcisi Nevzat Özer, Abdurrahman Delihasan’ın 20 yıldır TEMA faaliyetlerine aktif olarak katıldığını, doğaseverliği yanında resim, fotoğraf, halk kültürünün birçok alanına ilgi duyduğunu, yüksek bir sorumlulukla, doğruları söylemekten çekinmeyen, onurlu başı dik bir yaşam sürdürdüğünü ifade etti.

Adının tertemiz havayı, suyu veren, binlerce canlıya ev sahipliği yapan ormanlarda yaşayacak olmasının kendisini mutlu edeceğini belirterek, bağışta bulunan arkadaşlarına teşekkür eden Özer, “Değil bugünü, çocuklarımızın geleceğini çalan, tüketen aç gözlü bir anlayışa karşı 80-100 yıl sonra insanlar, çocuklar, kurdu-kuşu yararlansın diyen bir anlayışı temsil ediyorsunuz. Hem de yerini yurdunu hiç önemsemeden” dedi.

Toplantıda fidan sertifikalarını teslim alan eşi ve aynı zamanda TEMA gönüllüsü Nurten Delihasan ise; “Herhalde O’nu en mutlu edecek şey, ayrılışıyla vesile olduğu bu ülke dağlarında yükselecek ağaçlar olacaktır. Ne mutlu ki O’nun ormanı, toprağı vatan bilen, gelecek bilen arkadaşları dostları var. Bu bizim acımızı hafifletiyor, yalnız olmadığımızı hissettiriyor” diye konuştu.