Haber Merkezi

Rize Muhtarlar Federasyonu 2. Olağan Kongresi Yapıldı…

Geçtiğimiz ay sonunda gidilen Olağanüstü Kongrede, yeniden Rize Muhtarlar Derneği Başkanlığı’na seçilen Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Mustafa Erbaş, 2. Olağan Kongresini Yapan Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanlığına yeniden seçildi.

Merkez ve ilçe Muhtarlar Derneklerinden 80 delegenin katıldığı seçim, tek aday Erbaş olduğu için tüzük gereği açık oylama ile yapıldı.

Erbaş, salonda bulunan tüm delegelerin oylarıyla tekrar başkanlığa seçilirken; seçimin ardından söz alan muhtarlar yeni yönetimden istek ve temennilerini dile getirdiler.

Kapanış konuşmasında Rize’de Federasyon kurmanın kolay olmadığını, dernek bulunmayan 3 ilçede en kısa zamanda dernek kurulması için çalışma sürdürdüklerini belirten Erbaş, muhtarların devletin köy ve mahalledeki temsilcileri olduğunu belirterek; “Bizler STK’lar olarak bir başka yerden destek almıyoruz. Kendi aidatlarımızla ayakta duruyoruz ve mücadelemizi veriyoruz. Biz mücadeleyi verirken ülkenin bütünlüğü, milletin birliği, önce vatan millet devlet ilkesinden hareket eden ve devletle millet arasında köprübaşı görevi yapan denge unsuru olan muhtarlarımız çok önemli bir konumdadırlar. Devletimize olan desteğimiz her şeyin üstündedir” dedi.

            Muhtarların Partisi Olmaz

Muhtarların tüm siyasi görüşe sahip vatandaşlardan oy alarak seçildiğini, bu nedenle partisinin olamayacağını ancak iktidardan hizmet aldığı için iktidarla birlikte çalışması gerektiğini belirten Erbaş, “Sivil toplum kuruluşları hiç kimseye gebe olmamalı. Biz bütün siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Hepsinin seçmeninden oy alarak seçildik” diye konuştu.          Rize Muhtarlar Federasyonunun yapılan 2. Olağan Kongresinde Mustafa Erbaş Başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: “Mehmet Ali Şark, Remzi Güzel, Murtaza Özyanık, Ali Rıza Avcı, Tekin Aşık, Musa Kazım Özçiçek, Abdullah Demirkan, Muhammet Kopuz, Tuncay Maşalacı, Fatih Tatoğlu, Recep Sakal, Recep Yılmaz.” Denetleme Kurulu ise, “Nihat Meral, Yunus Havuz ile H.Haşim Gül” isimlerinden oluştu.