Adana Aladağ’da ki çocuk katliamını Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlar Kurulu sert bir dille kınadı ve tek sorumlu AKP’dir dedi.

İşte Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlar Kurulu’nun bidirisi:   
Adana Aladağ’da Tahsil Çağındaki Talebeler Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangında çocuklarımızı kaybettik.  Çocuklarını kaybeden ailelere baş sağlığı diliyoruz. Yaralı çocuklarımıza acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.

Aladağ’da yaşanan, ‘kader-kaza’ değildir. Katliamdır, cinayettir.  Sorumlusu siyasi iktidardır, AKP’dir.

AKP iktidarı, tarikat-cemaat okul ve yurtlarının önünü açtı. Yasa dışı ve denetimsiz olarak işletilen tarikat-cemaat yurtları ve okullarında çocuklarımızın hayatı karartıldı. Dün Ensar bugün Aladağ aynı sistemin, zihniyetin yarattığı karanlıktır.

AKP, sosyal devleti yok etti. Eğitimi özelleştirdi. Tarikat-Cemaat okul ve yurtlarının önünü açtı, bunları teşvik etti, destekledi. Yoksul bırakılmış insanlarımızı tarikatların-cemaatlerin kucağına itti. İnsanlarımız çocuklarını okullara göndermek için bu karanlık tarikat-cemaat ağlarına mecbur kaldı.

Aladağ’da çocuklarımızı öldüren ülkemizi tarikat-cemaat ağlarıyla yöneten, eğitimi tümüyle tarikatların emrine veren AKP iktidarıdır.

Aladağ’da çocuklarımızın ölümünde denetimden ihmale kadar sorumluluğunu yerine getirmeyen herkes yargılanmalıdır. Tarikat ve cemaat yurtları kapatılmalı. Öğrencilerin barınma sorunları sosyal devlet anlayışı ile çözülmelidir.

BAŞKANLAR KURULU