Haber: Sami Özçelik / Artvin

Ardanuç ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapsamında Ardanuç Belediyesi tarafından yaptırılan “Ardanuç Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engellilere özel Park” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

15325406_10154759111113674_9160902742956302438_oİlçe merkezi girişinde 3 bin metrekarelik alan üzerine yaptırılan ve yaklaşık 300 bin liraya mal olan Ardanuç Engelsiz Yaşam Merkezi Parkı’nın açılış törenine Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ardanuç Kaymakamı Abdil Koç, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Ardanuç Engelliler Dernek Başkanı Gönül İstanbullu, CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt. CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin, CHP Adanuç İlçe Başkanı Orhan Aksakal, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülşen Kurul, İlçe protokolü, engelliler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Ardanuç Engelliler Dernek Başkanı Gönül İstanbullu, Ardanuç Engelliler derneğinin 3 Aralık 2011 yılında kurulduğunu belirterek, 5 yıllık bir dernek olduklarını söyledi.

İstanbullu, “ 5 yıldır bizlere ev sahipliği yapan Ziraat Odası başkanlığına derneğimiz adına teşekkür ediyoruz. Biz engel tanımıyoruz. Farklılık ve farkındalık yarattık. Belediye Başkanımız Sayın Yıldırım Demir sayesinde çok güzel bir Engelsiz Yaşam Parkına ve Dernek Binasına kavuştuk. Engelli kardeşlerim ve Ardanuçlu vatandaşlarım adına sayın başkanımıza teşekkürlerimi borç bilirim. Başkanımız sayesinde bizler bir eve bir yuvaya kavuştuk. Burası engel tanımayanların engele engel olanların, Ardanuçlu kardeşlerimizin yaşam alanı olacaktır. Engellilerin hayallerinin, düşlerinin yeşereceği, bilgi ve becerilerinin gelişeceği bir yer bir okul olacaktır. Engellerin değil düşlerin akademisi olacak. Sözlerime 2 dörtlükle son vermek istiyorum.

“Bir bakış bir gülüş nedir ki deme /Aslında çok şeydir, kapa gözünü dene

Bir bağrış, bir sesleniş nedir ki deme( Aslında çok şeydir) Kapa ağzını dene

Bir koşuş, bir düşüş nedir ki deme/ Aslında çok şeydir aç kulağını dinle

Senin basit dediğin günlük şeyler/ Aslında çok şeydir bilip şükredene ” dedi.

gq1a8273Engelliler adına Çoruh Üniversitesi Halkla İlişkiler 3’üncü sınıf öğrencisi Süheyla Köse, bu özel günde herkesin engelliler gününü kutlarken, Ardanuç Engelsiz Yaşam Parkını ve Dernek binasını kendilerinin hizmetine sunan başta Belediye Başkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

3 bin metrelik alan üzerine kurulu açık ve kapalı alanlarıyla hizmet verecek alanın olduğunu belirten Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Demir, “Tesisimiz açık ve kapalı alanlarıyla tüm donanımları tamamlanarak Engelliler Derneğinin kullanımına sunuldu. Tesisimiz yaklaşık 300 bin liraya mal oldu. Bu güzel tesisimizi bu anlamlı güne yetiştirip engelli kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Açılış törenine katılımlarından dolayı da Artvin Valimiz Ömer Doğanay’a ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

-Vali Doğanay, “İstatistik Verilere Göre Engelli Sayısı Yüzde 15”-

15337625_10154759113988674_2559825745780540073_nDünyada ve Türkiye’de İstatistik verilere göre yüzde 15 engelli insanın olduğunu vurgulayan Artvin Valisi Ömer Doğanay, “ Özellikle son yıllarda insanı olarak da devlet olarak da engelli vatandaşlarımıza karşı olumlu anlamda refleksimiz var. Son zamanlarda yapılan mevzuat değişikleri ile 70’ten fazla engelliler lehine düzenlemeler var. Bu yasal düzenlemeler amacına ulaşmıştır ancak bu düzenlemeleri uygulamaya geçirmek kanaati var. Bu mevzuat düzenlemelerini kendi bünyesinde uygulamaya geçiren Ardanuç Belediyesi’ni kutluyorum” dedi.

İnsan insanın kurdu değildir diyen Vali Doğanay, “Bizim medeniyetimizde, düşüncemizde yaratılanı severim “Yaradan”dan ötürü sözümüz vardır. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlar, bu tesisin açılışına katkı sağlayan başta Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

CHP Artvin Millet Vekili Uğur Bayraktutan gönderdiği mesajla 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü ve Ardanuç Engelliler Yaşam Parkı açılışının hayırlı olmasını diledi.

gq1a8312Törende engelliler ile vatandaşların okuduğu duygu yüklü şiirlerin katılımcıları duygulandırdığı gözlendi.

Konuşmaların ardından protokol ve vatandaşların katılımıyla kurdele kesimi yapılarak Ardanuç Engelsiz Yaşam Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Vali Doğanay Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Program engelli ve engelli ailelerin birlikte horon oynamaları, engelliler için yapılmış parkta eğlendikten sonra günün anısına çekinilen fotoğrafın ardından etkinlik sona erdi. Başkan yıldırım Demir, Ardanuç Engelliler Derneği Başkanı Gönül İstanbullu katılımlarından dolayı Artvin valisi Doğanay ve konuklarına teşekkür ederek uğurladılar.