CHP Çayeli İlçe Başkanı Kadıoğlu’ndan Yolsuzluk Uyarısı…
Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çayeli ilçe Başkanı Hızır Efe Kadıoğlu, ilçenin Yamaç ve Sarısu Köyleri’nin, ‘dere ıslahı ve taşkın önleme işi’ için ayrılan birinci kısım 25 milyon TL’nin Çataldere ve Uzundere Köylerine aktarılmasıyla ilgili bölge halkını suç duyusunda bulunmaya çağırdı.

Suç Duyurusunda Bulunabilirler
Yaptığı açıklamada, 20 Eylül 2016’da ihalesi olan iş için ödeneğin çıkış yeri olarak Yamaç ve Sarısu Köyleri olduğunu kaydeden Kadıoğlu, bu köylerdeki ‘dere ıslahı ve taşkın önleme işine’ ait 25 milyon Liralık ödeneğin Çataldere ve Uzundere’ye aktarıldığına dikkat çekti.
Konuyu CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun, TBMM’de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine verilen yanıtla öğrendiklerini anlatan Kadıoğlu, “Yalnız burada ilginç olan, biz CHP Çayeli ilçe teşkilatı olarak Sarısu Muhtarı ve aynı köyden olan İl Encümenini uyarmamıza rağmen herhangi bir girişim olmaması idi. Ayrıca köylüyü bilgilendirme maksadıyla, mevcut soru önergesini fotokopi çekerek vadideki çay ocakları ve kıraathanelere dağıtmamıza rağmen köy muhtarları halktan destek bulamadık. Bunun yanı sıra iktidar partisinin yerel siyasetteki temsilcilerinden de bu konuyla ilgili bir ses çıkmamıştır” dedi.

Yazıcı’nın Dahli Yoksa Kimin Var?
Bölge halkı ile Sarısu ve Yamaç köylüleri seslenerek, sorumlular hakkında ‘Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile savcılıklara suç duyurusunda bulunmaları çağrısı yapan Kadıoğlu, “Özellikle bu konuda AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın bu ihalede bir etkisi olup olmadığı araştırılmalı ve soruşturulmalı. Bakan Eroğlu, ‘Mezkur değişiklikte, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hayati Yazıcı’nın hiçbir dahli yoktur’ demişse de bu durum şaibelidir. O zaman bizler şunu merak ediyor ve soruyoruz? Sayın Bakan, Hayati Yazıcı’nın bu olayla ilgisi yok ise bu ihalenin bu şekilde başka bir yere kaydırılmasında kimin ve kimlerin etkisi olmuştur? Bunun cevabını Sayın Bakan biliyordur ve açıklamalıdır. CHP olarak bütün haksızlık ve yolsuzluklar gibi bu olayın da takipçisi olacağız” diye konuştu.