Haber Merkezi

Rize’deki ilk FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 28 Temmuz’da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından FETÖ/PDY üyeliği suçlaması ile 5 Ağustos’ta tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı’nca Rize Vali Yardımcılığı görevinden açığa alınan Mehmet Kurt, bu kez aynı bakanlık kararnamesiyle Sivas Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı.

Ülkemizdeki 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe kalkışımı sonrasında İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı görevden uzaklaştırma operasyonunda açığa alınan ve Rize’deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 28 Temmuz’da gözaltına alındıktan sonra 5 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderilen Rize Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, bu kez başka bir göreve atandı.

Halen Kalkandere L Tipi Cezaevinde, FETÖ/PDY suçlamasıyla tutuklu bulunduğu zannedilen (!),  Rize eski Vali Yardımcısı Mehmet Kurt’un, son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi’ ile 1.dereceden kadrosu bulunan Sivas Valiliği Hukuk Müşavirliğine görevine atanması dikkat çekti.

Bilindiği gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen ay yaptığı açıklamada, “FETÖ soruşturmasında 21 bin 929 kişi ihraç edildi. 9 bin 786 kişi tutuklandı. 3 bin 569 kişi ise göreve iade edildi” demişti ancak, bugüne kadar açıklanan isim listelerinde, açığa alındıktan sonra gözaltına alınan ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Kurt’un adı yer almamıştı.