Haber: Sami Özçelik

15390772_10154765217913674_8638969573891840285_nArtvin Valisi Ömer Doğanay,“3 Aralık Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında Artvin Engelliler Derneği ve Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifinin ortaklaşa düzenlediği programda engelli ailelerle öğren yemeğinde bir araya geldi.

Vali Doğanay’ın son programı ise Artvin Engelliler Derneği ve Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifi tarafından ortaklaşa düzenlenen öğlen yemeği programı oldu. Artvin’in yöresel yemeklerini yapan ve ilimizin tanıtımında büyük katkı sağlayan Kadın Girişimciler Kooperatifi üyeleri, ismini “DAYANIŞMA MUTFAĞI” koyduğu işletmelerinde özenle hazırladıkları ev yemeklerini engelli aileler ve Vali Ömer Doğanay’a ikram ettiler

Programa Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın yanı sıra, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Artvin Engelliler Dernek Başkanı Hatice Nur Ersöz, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Temel Göktürk, Ardanuç Engelliler Dernek Başkanı Gönül İstanbullu, Ardanuç Engelliler Derneği Kurucu Başkanı Nermin Aksu ,Engelliler Dernek Yönetimi katıldı.

Engelli bireyler ve aileleriyle sohbet ettikten sonra öğlen yemeğini birlikte yiyen Artvin Valisi Ömer Doğanay, yemeğin ardından engelli ailelerin sorunlarını dinleyerek anında çözüm odaklı kurumlarla görüşmeler yaptı. Sorunları dinleyen ve ilgili kurumları anında arayarak çözüm bulunması talimatı veren Vali Doğanay, bulduğu çözüm yollarıyla engelli bireyleri ve ailelerini mutlu etti.

Vali Doğanay, programın sonunda ise engelli ailelerine en kısa zamanda yeniden bir araya gelme sözü vererek programı sonlandırdı.

Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Hatice Nur Ersöz; “Bu kooperatifi kurmak için çok büyük uğraşlar verdik. Eğitimler aldık. Kadınlarımıza istihdam sağlamak için, üreten bir Artvin için kollarımızı sıvadık. Bugün Sayın valimizi dayanışma mutfağında ağırladık. Orada pazar yerini gezdiğini ve üreten kadınları görünce çok mutlu olduğunu söyledi. Kadınlarımızın ürünlerini de satın alarak katkı sunmuş. Bu aslında çok güzel bir şey…

Pazar yerinde dolaşan vali topluma çok güzel bir mesaj veriyor. Yerel esnafı, üreticiyi destekleyin. Biz de bu yönde destek istedik. Kooperatif olarak her yıl engelliler gününde yemek veriyoruz. Engelli çocuklarımızla aileleriyle buluşuyoruz. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı konuşuyoruz. Sayın valimize bu sıkıntıların bazılarını ilettik. Sağ olsun anında ilgili kurumlara konuyu iletti ve takipçisi olacağını söyledi. Not aldı. Bunlar çok önemli şeyler.

Sayın valimize bu duyarlılığı ve samimiyetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz kooperatifimizin dayanışma mutfağında yerel kültürümüzü simgeleyen yemeklerimizi sunmaya gayret ediyoruz. Ama bütün bunları yapmak çok zor ve emek isteyen bir şey. Kamu kurum ve özel kuruluşlara, STK’lara buradan bir çağrımız olacak. Artvin kadınlarının kurduğu bu kooperatife sahip çıkın. Sayın valimizin de çağrısı bu yönde. O zaman Artvin’i hep birlikte geliştiririz. Bizim yerimiz Endüstri Meslek Lisesi’nin arkasında, Çamlık Mahallesi’nde bulunuyor. Gelmek isteyen dostlarımız buyursunlar gelsinler.” dedi.