Haber: Sami Özçelik  / Artvin

kocattepe

Ardanuç Belediyesi ile kardeş belediye olan 300 bin nüfuslu Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl örgütü ve Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin’in davetlisi olarak Belediye Meclis Üyeleri yanı sıra İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Mustafa Melek ile birlikte Artvin’e gelerek 2 günlük bir ziyaret etkinliği gerçekleştirdiler.

dscf2471ZİNCİR SARMA İŞİ UZUN SÜRÜNCE BAŞKAN ATATEPE’YE YÜRÜMEYE BAŞLADI

Başkan İmamoğlu ve beraberindekiler kaidesiyle birlikte 35 metre olan, dünyanın en büyük Atatürk Heykeli’nin bulunduğu Atatepe’yi ziyaret etmek için yola çıktılar. Ancak onları kar ve buz engeli sürprizi bekliyordu. Araç yukarıya çıkmak için zincir sarması gerektiği anlaşılınca çalışma başlatıldı. Ancak zincir sarma işlemi uzun sürünce. Başkan İmamoğlu yürüyerek Atatepe’ye çıktı. Atatepe’de cep üzerinden canlı yayın yapan Başkan Ekrem İmamoğlu, burayı görmeden geri dönmeyi büyük bir eksik olarak gördüğünü belirterek, buradaki fotoğrafları sosyal medya üzerinden sayfasından paylaştı.

15337436_10209539730464712_5314576482226576729_nGÜN BOYU BİRÇOK ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİK

“Başkan fotoğraflarını paylaşırken yazdığı notta şu ifadelere ye verdi: “CHP Artvin İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programlar nedeniyle düzenlediğimiz Artvin çalışma programımızın ilk günü esnaf ziyareti ile başladı. Programımız kaidesiyle birlikte 35 mt. olan dünyanın en büyük Atatürk Heykelini ziyaret ederek devam etti. Artvin Belediye Bşk Mehmet Kocatepe’yi makamında ziyaretimizin ardından Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odası ziyaretimizi, CHP Artvin Merkez İl Başkanlığında vatandaşlarımızla bir araya geldiğimiz buluşma izledi. 1995 yılında kurulan ve misyonu Artvin’in cennet doğasını korumak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Artvin bırakmak olan Yeşil Artvin Derneği ziyaretimiz ile programımızın ilk günü tamamladık.”

15400347_10209539725784595_4992524024309383375_nBAŞKAN EKREM İMAMOĞLU YOL AYRIMINDAN YAYA ATATTEPE’YE ÇIKIYORSA BUNUN ADI SAMİMİYET VE GERÇEK ATATÜRK SEVGİSİDİR

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yürüyerek Atatepe’ye çıkması Artvinlileri duygulandırdı. Atatürk sevgisini sözle değil, bu şekilde en zor şartlarda bile üşenmeden, yorulmadan yürekle gösteren Ekrem Başkana teşekkür ederek; “İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu, aracın çıkmakta zorlandığı Atatepe’ye yürüyerek çıkıyorsa işte Atatürk sevgisi, Cumhuriyete sahip çıkma, samimiyet bu olsa gerek. Aslında o yolun temiz olması gerekirdi. Ama yetiştirilememiş. Daha sonra belediyenin iş makinesi gelmiş.

Başkan İmamoğlu boynunda Madene hayır Atkısı ve beraberindeki heyetle Artvin’in en önemli sembolü olan Atatepe’deki Mega Atatürk Anıtı önünde çektirdiği fotoğrafla önemli mesajlar vermiş oldu.

EKREM İMAMOĞLU BİYOGRAFİ..

1970’te Trabzon’da doğan Ekrem İmamoğlu İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini Trabzon’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oldu.

1992’de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketlerinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığına kadar yükseldi.

Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı.Trabzonspor Futbol Kulübünde yöneticilik yaptı. Trabzonspor Basketbol Kulübünde de kurucu ve başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Beylikdüzü ilçesinde spora katkı adına Beylikdüzüspor Kulubünde de görev aldı. Kulübün tesislerinin oluşmasında ve yapımında büyük katkılar sundu.

2008 yılında CHP’ye üye olduktan sonra 2009 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediyesi için aday adayı oldu. 16.09.2009’da CHP MYK tarafından İlçe Başkanlığı’na atandı. 27.12.2009’da yapılan CHP Beylikdüzü İlçesi 1. Kongresinde seçilen ilk İlçe Başkanı oldu. 18.03.2012’de yapılan CHP Beylikdüzü İlçesi 2. Kongresinde yeniden ilçe başkanı seçildi. Bu süreçte 2010 Referandumu ve 2011 Genel Seçimleri’ni yönetti. 2014 Yerel Seçimleri’nde yerel yönetimi hedefleyen İmamoğlu, 15 Temmuz 2013 tarihinde dört yıldan beri yürüttüğü ilçe başkanlığı görevini sonlandırdı. 2014 CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olan Ekrem İmamoğlu, partilileriyle omuz omuza çalışarak Beylikdüzü’nde iktidar olmayı hedefliyor.

Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin olan Ekrem İmamoğlu başta Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği, Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kızılay ve Gürpınarspor Kulübü olmak üzere birçok sivil toplum örgütüne üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu 23 yıldır Beylikdüzü’nde yaşıyor.