Haber: Sami Özçelik / Artvin

15284843_10209551692603758_3359610654862956378_nİstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2 günlük Artvin ziyaretini Kafkasör, Atabari Mersivan Kayak Merkezi finali ile noktaladı. Artvin Merkez’den 17 kilometre mesafedeki Mersivan Atabari kayak Merkezi^ne çıkan İmamoğlu, burada gördüğü manzaraya hayran kaldı. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, kayak merkezi’nin henüz kayağa hazır olmaması nedeniyle kayak yapamadı. Başkan İmamoğlu, Türkiye’de kayak merkezi olarak bazı yerlerin marka olduğunu, Artvin’deki bu kayak alanında çok özel güzellikler sunduğuna dikkat çekti.

Başkan İmamoğlu; “Artvin coğrafi konumu ve doğa güzelliği ile bambaşka kendisine münhasır bir ilimiz. 3 gündür ziyaretler yapıyor ve kentin güzelliklerini dolaşıyoruz. Şu anda 1750 rakımlı kayak merkezindeyiz. Burası gerçekten muhteşem, doğa harikası bir yer.. Yol boyunca gördüğünüz manzaralar sizi buraya gelinceye kadar zaten büyülüyor. Burası kesinlikle ziyaret edilmesi gereken çok özel yerlerden birisidir. Eğer kayak merkezi hazır olsaydı, deneme yapacaktık.

TURİZM VE SPOR TESİSİLERİ YAPILIRKEN DOĞA EN UFAK BİR ZAAFA UĞRATILMAMALI

Bence Artvin’in geleceği turizmdedir. Bu doğa en ufak bir zafa uğratılmamalı. Kayak merkezleri oluşturulmalı. Türkiye’nin diğer illerinden doğaseverler Artvin’e akmalı. Sadece Türkiye’den değil, İran, , Azerbaycan ve diğer ülkeler burayı öğrenmeli, bilmeli ve gelmeli. Sadece kışı değil, baharı yazı bir başka güzel, Borçkasından Yusufeli’ne, Ardanuç’u, Şavşat’ı, yaylaları, dağları, vadilerine kadar, görülmesi gereken muhteşem yerler. Ben buradan söz veriyorum geniş katılımlı bir gezi ile baharda burada olacağım. Bütün mevkidaşlarıma çağrım olsun.

BAŞKAN İMAMOĞLU 39 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI VE BÜYÜK ŞEHİR

BELEDİYE BAŞKANI TOPBAŞ’I ATABARI KAYAK MERKEZİ’NE DAVET ETTİ

Buraya baharın mutlaka mevkidaşlarımla birlikte geleceğim. İstanbul’un 39 ilçesi var. Tüm arkadaşlarıma buradan çağrı yapıyorum. Buraya mutlaka gelin. Bu güzelliği görün. İstanbul Büyükşehir belediye Başkanımızı da buraya davet ediyorum.

Kayak ile ilgili soruyu da cevaplayan Başkan İmamoğlu; “ Kayak Sporunda iyiyim. Ama uzun zamandır kayak sporunu yapamadım. Ama galiba bundan sonrası için hazırlanmalıyım. Kayağı çok seviyorum. Kayak yaparken doğa ile başbaşasınız. Güzel bir hava pırıl pırıl bir ortam Zirve burada 2 bin 200 ‘müş. Oradan tamamen özgür biçimde hatta doğa ile hesaplaşarak, doğaya hesap vererek, spor yapmanın keyfini yaşıyorsunuz. Kayak bambaşka bir spor.

ARTVİN EĞİTİMLİ, HUZURLU İNSANALARIYLAA TURİZME ZATEN HAZIR BİR İL

Burada turizm ve spor için atılan adımlarda çok dikkatli olunmalı. Sonra pişmanlığın bir faydası olmaz. Bunun dünyada çok güzel örnekleri var. Oralardan faydalanılabilir, buraya özgü bir şekilde geliştirilebilir. Burada Karadeniz’in doyumsuz çayını yudumlarken, gelin gibi süslenmiş çam ağaçlarının arasında Türkiye’nin huzurunu hissetmek çok güzel bir duygu, Artvin zaten huzurlu bir kent. Artvin eğitimli insanıyla, konuksever insanıyla bir arada uyumlu yaşayan toplumuyla zaten… turizme hazır bir kent. Ne desem az, çok mutluyum.” dedi.