Mavi Marmara davasının düşürülmesine karar verildi. İsrailli askerler hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına hükmedildi.

2010 yılında Mavi Marmara gemisine,  Akdeniz’in uluslararası sularında İsrail askerlerince düzenlenen ve 10 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin davanın düşürülmesine karar verildi.

MAVİ MARMARA OLAYININ HEMEN ARDINDAN ERDOĞAN: AÇIKÇA DEVLET TERÖRÜDÜR!

Erdoğan Marvi Marmara olayının hemen ardından İsrail için “Yalan söylemeyi devlet politikası haline getiren ve işlediği suçtan yüzü kızarmayan bir yönetimden soruşturma beklemek yerine, uluslararası camia bu olayı tüm yönleriyle soruşturmalı ve hukuki karşılığını vermelidir. Kimse Türiye ile aşık atmaya, Türkiye’nin sabrını test etmeye kalkmamalı. Türkiye’nin dosluğu ne kadar kıymetliyse düşmanlığı da o kadar şiddetlidir. İsrail’i bu yaptıklarıyla başbaşa bırakamayız. Bu yönetim bunun bedelini ödemelidir. Alenen cinayet işleyen, alenen katliam yapan saldırgan bir devletin pişmanlık dilemeden ve hesap vermeden insanlığa kendini anlatması mümkün değildir. Yaptıkları açıkça devlet terörüdür” demişti.

Sonra 10 cenazeye için  20 bin dolar alındı ve İsrail’le dostluk anlaşması imzalandı. Mavi Marmaracılara da  “giderken bana mı sordunuz” fırçası kaldı!

İsrail’le tazminat anlaşmasını yapan başkası, dostluk kuran başkası. Büyükelçi’yi gönderen başkası, törenle Bbüyükelçi’yi kabul eden başkası ve bugün davanın düşürülmesine karar veren de bağımsız bir Türk mahkemesi.

Peki mahkeme salonunda yuh çekilen, protesto edilen kim? Kim olacak İsrail…