Haber: Sami Özçelik / Artvin

wp_20161210_007Geçen yıllara göre bu yıl kış hem erken bastırdı hem de çok ağır geçmeye başladı. Buda en çok sokak hayvanlarını olumsuz etkiliyor. Artvin’deki bir avuç hayvan severler ise bu sahipsiz canlar için adeta çırpınıyor, sosyal medyada çağrı gurupları oluşturuyor. 3 çocuk var ki, hayvanlara sahip çıkarak yaptıkları fedakârlık göz yaşartacak cinsten. Yaş ortalaması 11 olan bu koca yürekli çocuklar Ece Karaca, Semanur Çakmak ve Erdem Usanmaz, çaresizlik içinde buldukları soka köpeklerine sahip çıkıyor, kıt imkanlarıyla adeta insanlık dersi veriyor.

PERİ’Yİ SOKAKTA BULDUK YAVRULARINA

BAKTIK VE AİLELERE VEREREK SAHİPLENDİRDİK

Özellikle Ece Karaca, sokakta perişan halde bulduğu ve adına Peri adını verdiği köpeği sahiplendi. Peri, kısa sürede yavruladı. Ece, gece gündüz demeden hem Peri’ye hem de yavrularına baktı. Kendi çabasıyla bu yavruların 6’sını ailelere verdi. Bir tanesini de kendi büyüttü. Bu zor kış şartlarında hayvanlara bakmaya devam eden bu güzel çocuklar adına konuşan Ece Karaca; “Peri’yi sokakta bulduk. Çok perişan haldeydi. Ona yer yaptık. Yavruları doğdu. Yavrularına kendi imkânlarımızla baktık. Bu yavruları ailelere verdik. 6 yavru şimdi bu ailelerde. 1 tanesini de biz büyüttük. Ancak Peri, yine doğuracak. Aslında kısırlaştırmak istemiştik. Ama olmadı. Bu yavrular doğsun ondan sonra. Şimdi bu yavrulara da bakacağız ve hayvan sever ailelere vereceğiz.

BELEDİYE BİR KİŞİYE KULÜBE VERDİ. BİZ DE BİR KULÜBE VE DESTEK İSTİYORUZ

Geçenlerde haberlerde gördük, okuduk. Yine bizim mahallede belediye tarafından birine köpek kulübesi verilmiş. Köpeklere sahip çıkanlara verilmesi güzel bir şey. Bizim kendimizce yaptığımız barınağa belediye alt Haypet’ten, üst Haypete yol çalışması yaparken zarar verdi. Belediyeden biz de bu köpekler için bir kulübe istiyoruz. Mama, tasma ve aşıların yapılmasını istiyoruz.

PERİ YİNE DOĞURACAK. BİZ YAVRULARI YİNE  SAHİPLENDİRECEĞİZ

wp_20161210_008Şimdi Peri doğuracak, onun için bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu yavruların aşılarını ve bakımlarını yaptıktan sonra, biraz büyüyünceye kadar biz bakacağız. Sonra da isteyen ailelere vereceğiz. Hayvanlar bizim can dostlarımızdır. Onlardan korkmayalım.

Onlara sahip çıkalım. Bu soğukta nereye gider bu zavallı hayvanlar. İnsanın yüreği yanar. Ben Peri’ye bakmasaydım, yavrularına sahip çıkmasaydım. Şimdi onlar belki de yaşamayacaktı. Ama onlar şimdi mahallenin maskotları oldu. Herkes Peri’yi ve yavrularını çok sevdi.. O kadar çok yiyecekler çöpe gidiyor ki, onları temin edebilsek, hiç sıkıntımız olmayacak. Biz sokak hayvanlarına her zaman sahip çıkacağız. Belediye de bize sahip çıkarsa daha kolay bakarız.” dedi.