Haber: Sami Özçelik

Artvin Belediyesi’nde çalışan Taşeron işçileri ile sözleşmeliler zamanında maaş alamamaları nedeniyle sürekli mağdur oluyor. Her ayın 1’inde maaş alan çalışanlar AKP Belediyesi döneminde 7- 8-10 Derken 15’ine kadar gitti. Bu arada gün ve hak kaybına uğrayan çalışanlar evlerine ekmek götürmekte zorlanıyor.

BİZ BU MAAŞ İLE TÜM YAŞANTIMIZI İDAM ETTİRİYORUZ

Asgari ücretle ailelerini geçindirmeye çalışan bu işçiler, maaşların sürekli farklı zamanlarda, gecikmeli ve belirsiz tarihlerde ödenmesi nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor. Zaman zaman sosyal medyada bu konu dile getirilirken, mağduriyetini anlatan çalışanlar; “Biz Belediyenin taşeron çalışanlarıyız. Aldığımız maaş bellidir. Biz bu para ile kira ödüyoruz, mutfak, masraflarımızı, elektrik, su, kışlık yakacak. Okul masrafları her şeyimizi bu para ile karşılıyoruz. Bir gün bile geciktiğinde sıkıntı yaşamaya başlıyoruz.

Onun için bu mağduriyetin her ay yaşatılmasından büyük rahatsızlık duyuyoruz. Belediye başkanımızdan bu durumun düzeltilmesi için yadım ve ilgi bekliyoruz. “ ifadelerini kullanıyor. 2014 öncesi Emin Özgün zamanında işçiler maaşlarını gecikmeksizin bilinen tespit edilen tarihte alıyordu. Eğer hafta sonuna denk geliyor bir gün öncesinden maaşlar bankaya yatırılırdı.

Muhalefet belediyesi olmasına rağmen, 2014 öncesi Başkan Özgün’ün bunu nasıl başardığını soran Artvin Halkı ise, “Belediye çalışanlarının maaşları hep geç ödenir oldu. Oysa iktidar partisi belediyesinin desteği daha çok olacaktı. Hiç sıkıntı yaşamaması gerekirdi. Bakıyoruz, her ay bu konu gündeme geliyor. Demek ki belediyeciliğin iktidar- muhalefet kavramıyla bir alakası yokmuş. Yazık, aldıkları maaş TÜİK’e göre açlık sınırının da altında olmasına rağmen, bunu bile zamanında alamamaları çok üzücü,” ifadelerini kullanıyor.