Haber: Sami Özçelik

wp_20161201_021Artvin’de yaşayan bedensel engelli Gökhan Akdeniz, evin içinde yaşamaktansa doğada yaşamayı tercih ediyor. Gökhan’ın en çok sevdiği yer ise Kafkasör… Ailesi onun bu isteğini kırmadı. Orada bir çadır kurarak, yazları orada kalmaya başladı. Gökhan buradan aşağıya hiç inmek istemiyor. Burada bir çok insanla tanışıyor, konuşuyor, mutlu oluyor.

ORMAN İŞLETMESİ KONTEYNIR, KARAVAN VE ÇADIRLARI KALDIRTTI YASAKLADI!

Ancak Orman İşletmesi, Kafkasör’de bulunan bütün çadır, karavan ve konteynırları kaldırttı. Orman Arazisi içinde bunların bulunmasını yasakladı. Bu konuya dair uyarı tabelası astı. Gökhan bu duruma çok üzüldü. Konu mahkemeye taşındı. Gökhan evde çok sıkılıyor. Aylarca evden çıkamıyor. Ziyaretlerine kimse giymeyince günlerce farklı insan yüzü, sokak göremiyor. Akdeniz ailesi bu konuyu Vali Ömer Doğanay’a da iletti.

wp_20161201_019GÖKHAN BİLGİSAYARI MÜKEMMEL KULLANABİLİYOR

Gökhan’ın bir diğer özelliği ise okuma yazma bilmediği halde bilgisayarı büyük bir ustalıkla kullanabilmesi. Fotoğraflarla slayt hazırlayıp seçtiği müziği üzerine koyarak sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından yayınlaması. Bu slaytları gören herkes duygulanıyor ve gözyaşlarını tutamıyor. Gökhan slâytlarında, en çok Kafkasör’de fotoğrafları tercih ederken, annesi ailesi ve Artvin Engelliler derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz’ün fotoğraflarını tercih diyor.

GÖKHAN’IN HAZIRLDIĞI SLAYTLAR HERKESİ DUYGUALANDIRIYOR!

çok insan “ben teknoloji özürlüsüyüm anlamıyorum derken, Gökhan Akdeniz’in bilgisayarı büyük bir ustalıkla kullanılabilmesi herkes tarafından takdirle karşılanırken, hazırladığı slaytlar ise duygulandırıyor. Gökhan yetkililerden tek şey istediğini söylüyor. Kafkasör’deki çadırının kaldırılmamasını ve orada uygun bir yer verilmesini yetililerden istiyor.