Satılmış Yandaş Basın olayları görmemeye çalışıyor!
471b4106-a238-4d6e-8467-2e850179d1f6_19624107-1Kayseri’deki bombalı saldırının ardından kentte ve yurt genelinde gerginlik had safhaya ulaştı. HDP ve CHP binalarına saldırılar düzenlendi.

Kayseri’de bu sabah askerlerin bulunduğu araca yönelik bombalı saldırınının ardından bir grup HDP binasına saldırdı. ‘İntikam, intikam’ sloganları atan grup, binayı ateşe verdi.

Kayseri’de HDP binasının ardından EMEP binasınana ve CHP’lilere de saldırı gerçekleştirildi. HP Kayseri il binasına yürümek istediği, polislerin bina etrafında güvenlik önlemi aldığı bildirildi. CHP üyesi gençlerin de darbedildiği bilgisi ulaştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe Örgütü binası önünde toplanan bir grup, tekbir getirip ırkçı slogan atmaya başladı. Grubun havai fişekle ateşe verdiği bina içinde kimsenin olmadığı öğrenildi.

İstanbul Beylikdüzü’nde Atrium Çarşı’nın 3. katında bulunan HDP İlçe Başkanlığı’na kapıyı kırıp giren 30-40 kişilik grup, eşyaları dağıtıp camları kırdı, ateşe vermek istedi.

Bu sırada olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisler gruba müdahale ederek dışarı çıkardı. Grubun dışarı çıkmasının ardından ilçe merkezinde patlama meydana geldi.

cz5vuh6xgaaziykÖlen yada yaralananın olmadığı olayın içerideki tüpün patlaması sonucu meydana geldiği belirtildi. Olay yerine gelen itfaiye yangını kısa söndürdü.

HDP Üsküdar İlçe binası önünde toplanan bir diğer grup da ellerinde Türk bayraklarıyla ırkçı sloganlar atmaya başladı. İlçe binasının kapalı olduğu ve içeride kimsenin olmadığı öğrenilirken polisin bina önünde beklediği belirtildi.

Kartal HDP ilçe binasına da saldırı düzenlendi. Saldırı anında binada kimse olmazken, eşyalara zarar verildi.

Kocaeli’nin Darıca İlçesi’nde HDP İlçe Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı.
Saat 21.00 sıralarında, Darıca Osmangazi Mahallesi Lokman Hekim Caddesi Mumcular Sokak’ta bulunan HDP Darıca İlçe Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Mermiler camlara isabet ederken, olay sırısandı binada kimsenin olmadığı ifade edildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, binada inceleme yapıp, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Bursa’da da HDP Yıldırım İlçe Başkanlığı’nin binası, kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangında, bina kullanılmaz hale geldi.

hdp-binasi-atese-yakildiMerkez Yıldırım İlçesi Ankara yolu üzerindeki HDP İlçe Başkanlığı’na giren kimliği belirsiz kişiler, kapı ve pencereleri kırıp eşyalara zarar verdikten sonra binayı ateşe verdi. Şüpheliler kaçarken, ihbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. POlis, bina çevresinde önlem alırken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın, kısa sürede söndürüldü. Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Yangında bina kullanılmaz hale gelirken, polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Çanakkale’de de akşam saatlerinde 4-5 kişilik bir grup HDP il binasına saldırdı. Parti binasının camlarına taş atmaya başlayan grubu gören HDP’liler ise saldırganları engellemeye çalıştı. Bu sırada olaya polis müdahale etti. Birkaç gündür polis ekiplerinin nöbet tuttuğu HDP il binası önünde meydana gelen olayda 2 HDP’linin gözaltına alındığı, sağlık kontrolünde geçirildikten sonra Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi. HDP il binasının ise camları ve tabelasının atılan taşlarla kırıldığı görüldü.