Haber: Sami Özçelik / Artvin

CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel KURT Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısına sert tepki gösterdi. Başkan Kurt, yaptığı taziye mesajı açıklamasında şunları söyledi;

“Bu gün de şehitler verdik. Bu gün de Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerimiz hedef alındı. İnsanlıktan nasibini almamış hainler içimizi yakarak yüreğimizi kararttı. Maalesef yine geçici yayın yasağı getirildi. Bir yaramız kapanmadan diğer bir yara açılmış ve acımız katlanarak büyümüştür.

Ancak; İktidar partisi, kanun hükmündeki kararnamelerle (KHK) yasaları dikkate almadan devlet mekanizmasını kendi lehine kullanıp, sözde rakipsiz olmanın verdiği güçle ekranları kapatabilir, muhalif sesleri bastırabilir, devletin her türlü gücünü pütürsüzce kullanabilir ya da gerçekleri tersyüz edebilir. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar yurttaşların can ve mal güvenliğini sağlamak gibi vazgeçilmez bir görevleri olduğunu unutturamazlar. Hükümetin, patlayan her bombanın, yiten her canın sorumlusu olduğu gerçeğini gizleyemez ve saklayamazlar.

Ortada siyasi bir sorumlu olmak zorundadır. Bombalı araç oraya uzaydan gelmemiştir. Teröristler bir yerlerde örgütlenmişler, patlayıcıları bir yerlerde imal etmişler, aralarında haberleşmişler, planlar yapmışlar, inceleme ve araştırma yapmışlar ve kahraman askerlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir. Hükümetin görevi, tüm bu olaylar olurken fark etmek, tedbir almak, engellemek ve Mehmetçiğimizi ve sivil vatandaşlarımızı korumaktır.

Eğer bunların hiç biri olmuyor ve bombalar patlıyorsa en hafif deyimiyle ortada bir “görev ihmali “vardır. Guvenlik zafiyeti vardır. Hatta bu güvenlik zafiyeti 15 temmuzda en üst seviyeye çıkmış, yapılan Alçak darbe girişimini Sn.Cumhurbaşkanı ”Eniştesinden öğrenmiştir”.

Bu gerçek gözardı edilerek kınama yayınlamak, terörü lanetlemek, ‘misliyle karşılık vereceğiz’ demek halka yalan söylemektir. Hükümetin görevi bahane bulmak değil yurttaşlarımızın güvenliğini sağlamak, çözüm üretmek ve terörü bitirmektir. Halkımızın huzur ve güveniyle birlikte yaşam hakkını sağlamaları asli görevleridir.

Bu gerçeği anlamamak ve sorumluluk üstlenmemek için sürekli düşman yaratmak, her şeyi komplo teorisiyle açıklamak, toplumu kutuplaştırmak siyaset değildir. Hükümet farkına varmak istemese de devlet düzeni çökmektedir. Akıla, bilime ve Cumhuriyet ilkelerine göre yeniden yapılanma derhal başlatılmazsa çöküş kaçınılmazdır.

Mecliste tüm siyasi partilerin katılacağı, sürdürülebilir, milli bir terörle mücadele politikası oluşturulmalıdır. Fırat Kalkan’ı harekatı genişletilmelidir. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanmalıyız. Türkiye sınırları dışındaki,Irak ve Suriye topraklarında bulunan terör kamplarına askeri harekat düzenlenmeli ve yok edilmelidirler.

AB, ABD Ve BM nezdinde çalışmalara başlanmalı ve yurt dışında teröre verilen destekler sona erdirilmelidir. Koltuk, makam, unvan ve söz sahibi her bir yetkilinin bu hakikate göre hareket etmesi artık zaruridir.Bizim bir tane vatanımız vardır ve gidecek başka bir yerimiz yoktur. Herkes bu gerçeği bilmeli, daha da duyarlı davranarak ulusça dik durmalıyız. Bu saldırılarla bizleri asla yıldıramayacaklar. Ne ATATÜRK’den nede Cumhuriyetten vazgeçeceğiz.

CHP ailesi olarak bir kere daha haykırarak söylüyoruz ki terörü besleyenlere, besletenlere, göz yumanlara, terörden siyasi ve ekonomik rant sağlayanlara bir kere daha lanetliyor, şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Ulusça Başımız sağolsun” dedi.