On Binler Şehidini UĞUR’ladı

2-rize-sehitKayseri Hava İndime (1. Komando) Tugayında çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu otobüse bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan Rizeli İstihkam Er Uğur Korkmaz, memleketi Rize’de on binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Saldırı sonrası ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tedavi görürken kurtarılamayarak şehit olan Rizeli Er Uğur Korkmaz’ın cenazesi, önceki gün Kayseri’den Trabzon’a oradan da Rize’ye getirildi. Rize Devlet Hastanesi morgunda bekletilen şehit erin naşı dün önce Tophane Mahallesi Irmak Sokak’taki baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenaze aracına konulan şehit Korkmaz, askeri törenle Menderes Bulvarı’ndan, cenazenin kaldırılacağı Sahil Camisine getirildi.

Şehit Korkmaz için Sahil Camisi’nde resmi tören düzenlenerek ardından cenaze namazı kılındı.

Cami çevresinde binalara Türk bayrakları asıldı, toplananlar hep birlikte tekbir getirdi, ‘En büyük asker bizim asker’ sloganları atıldı. Cenaze namazı öncesi oğlunun tabutuna sarılan anne Nesrin Korkmaz, metanetli duruşu ile dikkat çekti.

2-sehit-babasiCenaze törenine şehidin ailesi, yakınları, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Rize Belediye Reşat Kasap, AKP Rize ve Trabzon milletvekilleri, Ağrı Doğu Beyazıt Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan, AKP, CHP ve MHP İl Başkan ve örgütleri ile on binlerce vatandaş katıldı.

Cami çevresi cenazeye katılan kalabalık için yeterli olmayınca binlerce kişi caminin çevresindeki sokak ve caddelerde toplandı, Karadeniz Sahil Yolu Menderes Bulvarı, cenaze töreni boyunca trafiğe kapalı kaldı.

Törende cenaze namazından önce, Şehit Korkmaz’ın öz geçmişi okundu.

Cenaze namazını Rize Müftüsü İsmail Yalçın kıldırırken, şehit Uğur Korkmaz, askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Binlerce Rizeli tekbirler getirerek cenaze aracının ardından yürürken, Korkmaz’ın cenazesi Çamlıbel Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.