Esirlerin Anne Acısı…

fatma-esir

Rize’nin en eski turizm bölgelerinden birisi olan ve kent merkezi dahil 9 belediye ve 26 köyün içme suyunun sağlandığı Andon (Küçükçayır) Köyü’nde yapımı planlanan HES’lere karşı mücadele ederken işinden atılan Yusuf Esir’in annesi Fatma Esir (87) yaşamını yitirdi.

esir-evindeBölgede yapımı planlanan HES’lere karşı mücadele eden köylüleriyle birlikte bölgedeki eylemlere de katılan ve yaşam savunucularının ‘anası’ olarak adlandırılan Fatma Nine, Yusuf Esir ile birlikte Rahmi, Ramazan, Ali ve Mustafa Esir’in de annesiydi.

HES’lere karşı verdiği mücadele ve açtığı davalar sırasında, çalıştığı Rize Belediyesi’ne ait Andon İçme Suyu Tesislerindeki işinden, önceki belediye başkanı döneminde atılan Yusuf Esir, HES ve taşocaklarına karşı açtığı 3 ayrı davayı da kazanmıştı.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu Poşut Çayı üzerindeki evinde yaşamını yitiren Esir’lerin annesi Fatma Esir, 10 Aralık Pazar günü, öğlenden sonra evinin yanında kılınan cenaze sonrası aynı yerde toprağa verildi.

Y.Viçe Gazete ve Matbaası olarak bizler de, Esir Ailesine ve arkadaşımız Yusuf Esir’e başsağlığı, merhume ninemize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Yolcu Haber ekibi olarak Esir ailesine başsağlı diliyoruz. Allah rahnet etsin.