Haber: Sami Özçelik / Artvin

wp_20161222_019Ordu’dan bu tarafa tek Cittaslov ünvanına sahip Şavşat ilçesine ne yazık ki diğer ilçeler ve Artvin Merkez’den gereken destek ve ilgi gelmiyor. Artvin Merkez’de ve Arhavi’den başlayan Artvin İl sınırından, tüm ilçelerde ve Erzurum sınırına, hatta Erzurum boyunca bununla ilgili tabelalar olması gerekirken, maalesef bu katkı yapılmıyor.

Artvin Merkez’de Cittaslov Şavşat tabelası önce köprübaşının olduğu ışıklar mevkiine bir tabela kondu. Ancak oradan kaldırıldı. Su hızarı Mevkii Aytemiz Petrolun karşısındaki duvara zor fark edilen bir tabela konabildi.

Bütün bunlar bir tarafa Artvin-Şavşat yolu Varyant Mevkii’nde 20. Kilometrede bulunan Şavşat Tabelasını karaladılar. Tabelanın en üstünde Ardanuç 20, Şavşat 50, Ardahan 105 yazıyor. Ardanuç ve Ardahan yazıları karalanmazken sadece Şavşat yazısının karalanmış olması, özellikle Şavşatlılar tarafından “niçin?” Sorusunun sorulmasına neden oluyor. Şavşat adının bu şekilde karalanması Berta viyadüğünden Şavşat’a dönüşteki tabelaya da yapılmıştı.

Şavşat Halkı, “Cittaslov Şavşat’ın adını bu şekilde karalamanın kime ne faydası var? Şavşat’ın cittaslov ilan edilmesi tüm Artvin’e büyük fayda sağlayacaktır. Artvin her alanda açık hava müzesi olabilecek kadar çok özel bir coğrafyadır. O tabelayı temizlesinler. Şavşat o şekliyle okunmasın” diyerek bunun düzeltilmesi için ilgili kurumlardan rica da bulundular.