Özgür Özel, genel başkan Kılıçdaroğlu’nu hedef alan MHP lideri Bahçeli’ye yanıt verdi: “Bunların yaptığı tarihi U dönüş MHP seçmenini bağlamaz.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, anayasa değişikliği teklifini “Kaptı kaçtı anayasası” olarak nitelendirirken Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli görüşmesine ilişkin de, “16 gün sonra metin eskidi. Bugün liderler niye bir araya geliyor, biliyor musunuz, 21 maddelik teklifin en az 7 ya da 8 maddesini revize etmek icap ettiği ortaya çıkmıştır” dedi.

HÜKÜMET 4 GÜNDÜR SUSUYOR!ASKERLERİMİZE NE OLDU?

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “IŞİD Türk askerlerini yaktı” şeklindeki görüntülere değinerek, “Askerlerimize ne oldu? IŞİD’in elinde kaç tane askerimiz var? Askerin yanma görüntüleri gerçek mi, değil mi? 3 askerimizin de gayri insani muamele görerek ve vahşice hayatlarının sona erdirildiği ile ilgili iddialar doğru mu, değil mi? 4 gün oldu, yetkililer hala susuyor. Bu konuda hükümetten açıklama bekliyoruz” dedi.

KAPTI KAÇTI ANAYASASI

Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu çalışmalarına işaret eden Özel, “Zaten anayasa yapmaya uygun bir atmosfer yokken Meclis’te görüşmelerin sınırlandırılması tam da niyeti ortaya koyan anayasa değişikliğinin içeriği ile esasıyla yapılan usulün bire bir uyumlaştığı ve tamamen bir kaptı kaçtı anayasasıyla tamamen yetkilerin gasp edildiği, Meclis’in ilga edildiği, demokrasinin yok edildiği, askıya alındığı bir diktatörlüğe evrildiği bir süreci yaşıyoruz” diye konuştu.

YILDIRIM-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli görüşmesine dikkat çeken Özel, “Bugün Binali Yıldırım ile Devlet Bahçeli’nin kendi aralarında yapacakları görüşme aslında somut durumun itirafıdır” diyerek şöyle devam etti:

“Bugün iki partiden birer milletvekilinin oturup kapalı kapılar ardında yazdığı, liderlere sunduğu 316 kişinin görmeden altına imza attığı bir metin ile karşı karşıyayız.

Bu metne yapılan eleştirilerin haklılığını teyit eden somut gelişme bugünkü Bahçeli, Yıldırım zirvesidir.” 

16 GÜN SONRA METİN ESKİDİ

“16 gün sonra metin eskidi. Çocuk oyuncağı değil. Anayasayı böyle yaparsanız 16 günde metin eskir. Bugün liderler niye bir araya geliyor, biliyor musunuz, 21 maddelik teklifin en az 7 ya da 8 maddesini revize etmek icap ettiği ortaya çıkmıştır.

Belki bu sürecin sonunda birileri Devlet Bahçeli’yi bir makamda görebilir ama MHP’nin yok olduğu açık. Bugün akşam 16 gün önce altına imza attıkları mutabakata vardıkları metin ile metni tartışacakları o metindeki fahiş hatalarla aslında bu anayasa böyle yazılmaz gerçeğini kamuoyu önünde sözle değil ama o toplantıyı yapma gerekliliği ile itiraf ettikleri bir süreçteyiz. Böyle anayasa olmaz, yaptılar 16 gün dayandı. AKP-MHP anayasasının meşruiyeti arkasında durulan o metnin kendine güveni 16 gün yok oldu gitti. Şimdi bir sürü maddesini değiştirecekler.”

DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Özel, CHP’nin tavrına ilişkin de, “Bu rejim değişikliğine izin vermemek için İçtüzüğün verdiği tüm hakları kullanarak o komisyonda direnmeye, bu ülkeye bütün sorunları ve sıkıntıları dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

BAHÇELİ TARİHİN EN BÜYÜK U DÖNÜŞÜNÜN MİMARIDIR!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine işaret eden Özel, şöyle devam etti:

“Tarihin en büyük U dönüşünün mimarına sesleniyoruz. Vatandaşın aklıyla alay etme. Hangi mahkumiyetten hangi mahcubiyetten hangi mecburiyetten yaptığın belli değil ama masum değilsiniz. Bu yaptığınız tarihin en büyük U dönüşüdür”

SEÇMENİNİZİN SİZE VERDİĞİ YETKİYİ SARAYA PAZARLIYORSUNUZ

“Seçmeninizden oy isterken bunu söyleseydiniz bugün o koltuklarda oturmuyor olacaktınız. Çünkü sizin seçmeniniz başkanlığa tamamen karşı. Seçmeninizi kandırdınız. Aldığınız yetkiyle kendi koltuklarınızı korumak, kendinize yeni koltuklar yaratabilmek için bugün seçmeninizin size verdiği yetkiyi saraya pazarlıyorsunuz. İnsanların yüzünün içine bakamayacak durumdasınız.

Bunların yaptığı tarihi U dönüş MHP seçmenini bağlamaz.”