CHP’li Gençlerden Rize Belediyesine Atatürk Anıtı ve Şehit Tepkisi…

Haber Merkezi

3-chp-genclik-ataturk-anitiSon dönemde İstanbul ve Kayseri’de yaşanan terör saldırılarının yanında Suriye operasyonlarında onlarca asker ve polisi ile vatandaşın şehit edilmesi ve ardından Rize’deki Atatürk Anıtı’nın tepki çeken taşınması çalışmalarının ardından Rize Belediyesi’nin düzenlediği ‘Hamsi Şöleni’ CHP’li gençlerin tepkisini çekti.

CHP Karadeniz Bölgesi Gençlik Kolları üyeleri, Giresun, Trabzon, Artvin ve Rize İl Gençlik Kolları Başkanlarının katıldığı, Rize Belediyesi önündeki protesto eyleminde konuşan Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, aynı günde 16 şehidin olduğu ülkede, Rize Belediyesi’nin şenlik yaptığına dikkat çekerek, “Bu neyin şenliği? Bu millet, bu şenliğin hesabını sorar” dedi.

Rize Belediyesi önünde CHP Gençlik Kolları tarafından yapılan basın açıklamasında Atatürk Anıtı’nın taşınması da gündeme geldi.

Cumhuriyet Meydanından alınarak Valilik önüne getirilen Anıtın taşınmasına tepki gösteren CHP Rize İl Başkanlığı ve Bölge Gençlik Kolları Başkanlarının protestosu öncesinde Emniyet Müdürlüğü de geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Millet Bunun Hesabını Sorar!
CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, CHP’li gençlerin, ‘Atatürk’ün gençliğe hitabesini okuduktan sonra’, ülkenin içinde bulunduğu konumun Atatürk heykelinin taşınmasına müsait olmadığını belirterek; “Bugün bu tartışmalar olmamalıydı. Ülkemiz zor bir süreçten geçmekte. Rize Belediyesi ise bunca tepki, şehit ve terör saldırılarının içerisinde ‘Hamsi Şenliği’ düzenliyor. İstanbul Beşiktaş’ta, Kayseri’deki terör saldırılarında onlarca şehidimiz var. Suriye operasyonlarında ise bugün 16 şehidimiz var. Bu Rize Belediyesi ve AKP’liler neyin şenliğini yapıyorlar? Bu millet, bunun hesabını zamanı geldiğinde sorar” diye konuştu.

Rizelinin Vatan Sevgisini Kimse Tartışamaz!
Protestoda, CHP Gençlik Kolları adına konuşan CHP Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Özgür Kahraman ise, Güneydoğu doğuda yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek; “Atatürk heykellerini PKK’lılar, Fetö ve İşid’ciler hem yakmakta ve hem de kırmakta. Rize de ise Atatürk heykeli taşınıp, tartışılıyor. Türkiye, ilkelce taşınan heykel görüntülerinden rahatsız. Atatürk’e isyan edenler, hiçbir zaman başarılı olamamıştır. Rizelinin vatan ve Atatürk, Cumhuriyet sevgisini kimse tartışamaz! Bu Rizeliler, o heykeli yerine koyacak ve belediye koltuğunda oturanlar ise o koltukları gerçek sahiplerine teslim edeceklerdir” dedi.