Bir Yandan Terör Saldırıları, Diğer Yandan Suriye Operasyonları, Bölücü Terör Örgütlerine Karşı Yapılan Operasyonlarda Verilen Şehitler Yüreğimizi Yakarken…

Haber Merkezi

Son 1,5 yılda ülkemizde yaşanan ve son olarak Beşiktaş ile Kayseri’deki terör saldırılarında verilen şehitlere, şimdi bir de Suriye içlerine kadar girilerek yapılan operasyonlarda kaybettiğimiz şehitlerimizin acısı eklendi.

Terör saldırılarına karşı sadece ‘lanetleme, kınama ve protesto’ gibi söylemlerle tepki çeken AKP Hükumeti ve Bakanlarından, geçtiğimiz hafta sonu dinci terör örgütü IŞİD’in, görüntülerini yayımladığı iki Türk askerinin yakılmasına ilişkin, bugüne kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Radikal cihatçı terör örgütü IŞİD’in iki Türk askerini yaktığı iddia edilen görüntülerin internette yayımlanmasının üzerinden 6 gün geçmesine karşın devlet yetkililerinden tek bir açıklama gelmemesi de tepkilere neden oluyor.

Askerlerin aileleri endişe ve korkuyla gelecek haberleri beklerken, ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne Başbakan Binali Yıldırım, ne hükumet yetkilileri ve ne de Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinde tek bir açıklama gelmemesi, endişeleri daha da arttırdı.

Suriye sınırları içerisinde gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, TSK birliklerinin El Bab’a yönelik operasyonunun hız kazandığı bir dönemde IŞİD, 22 Aralık akşamı sosyal medya hesapları üzerinden iki Türk askerinin yakılarak öldürülmesini gösteren bir video yayımladı.

Görüntülerdeki kişilerin IŞİD’in daha önce kaçırdığı Türk askerleri Sefter Taş ve Fethi Şahin olduğu iddia edildi. Türkçe konuşan 2 kişinin, yine Türkçe konuşan IŞİD’li teröristler tarafından hunharca yakılıp, katledilmesini gösteren görüntülerin, sosyal medyaya düşmesiyle birlikte devlet yetkililerinin ilk tepkisi, Twitter, facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine girişi engellemek ve interneti yavaşlamak oldu.

Konuyu Görmeyin!
Bunun yanında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve çeşitli bakanlıkların yetkilileri, hem uluslararası hem ulusal basının konuyu görmemesi için telkinde bulunduğu ileri sürülürken; bu tarihten itibaren ise söz konusu görüntülerle ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın da hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekti.

Görüntülerde yakılarak katledildiği ifade edilen Türk askerleri Sefter Taş ile Fethi Şahin’in aileleri, endişeyle devlet yetkililerinden gelecek haberi beklerken; Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Savunma Bakanı ile diğer hükümet üyelerinden de tek ses çıkmaması, endişeleri daha da derinleştirdi.

 Acı Katmerlendi
Askerlerden Sefter Taş’ın babasının, “Hâlâ resmi bir bilgi verilmedi. Şoktayız. Bu belirsizlik acımızı katmerli hale getiriyor” dediği aktarılırken; özellikle yandan olarak adlandırılan basın-yayın organlarının da hiçbir şekilde bu yöndeki haberlere yer vermemesi dikkat çekiyor.

Medya Suskun
Ülke içerisinde IŞİD veya PKK’nın bombalı saldırılarının ardından hemen yayın yasağı konulurken, IŞİD’in 2 Türk askerini yaktığı iddiasıyla ilgili herhangi bir yasak kararı alınmaması ise diğer bir dikkat çekici diğer bir nokta oldu.

Yaşanan endişeli durumu Türk medyasında BirGün, Evrensel, Cumhuriyet dışındaki gazeteler görmedi ve konuya ilişkin haber yapmadı. Televizyon ve gazeteler, konuyu haberleştirmekten kaçınırken MHP ve CHP liderlerinin konuya ilişkin açıklamaları dahi sansürlenerek aktarıldı.