CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULMUŞ’A ÇAĞRI!

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a çağrıda bulunarak, “Gel karşıma çık, istediğini kanalda, istediğin moderatörle eşit süreyle çıkalım anlatalım” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un açıklamalarına cevap verdi.

REJİMİ DEĞİŞTİRECEKSENİZ OYLAR SAYILMAZ, TARTILIR!

Özel, kendisinin yaptığı açıklamalardan AK Parti’nin rahatsızlık duymasının son derece normal olduğunu ifade eden Özel, “Kendileri bir rejim değişikliği yapmaya çalışırken, iş birlikçileri ile suçüstü yakalanmış durumdalar. Sanıyorlardı ki bu herhangi bir seçimdir. Tam da orada söylediğimiz gibi ‘bazı seçimler vardır, oyları teker teker sayarlar. Bazı seçimler vardır, oyları saymazlar, tartarlar’ dedik. Elbette son gece bir sayım olur ama teferruattan ibarettir. Çünkü muhtar, milletvekili, Belediye Başkanı seçimi yapıyorsanız, rejim içinde bir seçim yapıyorsanız oylar sayılır, oysa rejim değişikliğinde oylar tartılır. Hodri meydan. Çıkacaksanız meydana ve tartacaksak yürekleri, o zaman başka seçim olur’ dedik. Hemen ortaya çıktı ve nasıl bir rejim değişikliği ile ilgili suçüstü yakalanmış durum ki hangi lafı nereden çarpıtayım, hangi lafı kendi işime gelecek şekilde nasıl yamultayım diye uğraşıyor” ifadelerini kullandı.

BİZİM KURUCU İRADEMİZİN DAYANDIĞI GÜÇ ÇANAKKALE’DE KEFENSİZ YATANLARDIR

Kurtulmuş’un açıklamalarını eleştiren Özgür Özel, yaptığı “Başkomutanlık” kıyaslamasının da hatalı olduğunu savunarak, Atatürk’ün o günkü kurucu iradenin başkomutanı olduğunu vurguladı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını kaydeden Özel, şunları söyledi:

“Biz, Tayyip Erdoğan’ın Gezi olaylarından sonra yaptığı çağrıyla, Türkiye’de gittiği her hava meydanında kot üstüne kefen giyen şovcuları deşifre ettik. Bizim kurucu irademizin dayandığı güç Çanakkale’de kefensiz yatanlardır. Siz böyle, MHP’nin 3-5 yöneticisini, genel başkanını bir şekilde kendinize yedekleyip, Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini değiştireceksiniz, Cumhuriyet Halk Partisi buna sessiz kalacak öyle mi?”

ÖZEL’DEN KURTULMUŞ’A HODRİ MEYDAN!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a, birlikte televizyona çıkarak, görüşlerini karşılıklı aktarma çağrısında bulunan Özel, “Bu tip kıyaslamalar, karşılaştırmalar olmaz. Olsa olsa Tayyip Erdoğan kağıt üstünde başkomutandır. Bu hükümetin sözcüsü de kağıt üstünde bir sözcüdür. Söyledikleri de bizim açımızdan yok hükmündedir.” ifadesini kullandı. Özel, Kurtulmuş’a, kendisiyle televizyon programına çıkma çağrısında bulunarak şunları kaydetti: “Kurucu iradenin partisi ve ona inanan Cumhuriyetçiler Atatürkçüler, milliyetçiler sizin kimyanızı bozar, bu rejimi size değiştirtmeyiz. Bu paniğin boşuna. Gel karşıma çık, istediğini kanalda, istediğin moderatörle eşit süreyle çıkalım anlatalım.”

HÜKÜMETİN ACZİYETİNİ GÖSTERİYOR!

Terör örgütü DEAŞ’ın internette yayınladığı görüntülere ilişkin sorularına, “Teyit alamadık, teyit bekliyoruz” şeklinde cevap verildiğini anlatan Özel, “Kimden teyit alacağız? Ben senden teyit alacağım, Hükümet sensin. Annesi, babası, bütün ülke senden cevap bekliyor.” dedi. Askerle ilgili görüntü ve iddiaların söz konusu olduğunu sözlerine ekleyen Özel, şöyle devam etti:

“Bu konuda da Hükümet, biz sormazsak, hiçbir şey söylemiyor. Ülkeyi CHP sorarsa yönetiyorlar, açıklamayı CHP sorarsa yapıyorlar. Böyle kaptıkaçtı zihniyetiyle, kimsenin haberi olmayan konularda hiçbir sorumluluk hissetmeyen bir hükümet anlayışıyla ülke yönetilmez. Bu ‘Teyit ettiremedik’ açıklaması, Hükümetin acziyetini teyit eden açıklamadır.” Özel, “Numan Kurtulmuş’u ciddiyete, yaptığı görevin farkına varmaya, söylediği sözün ne manaya geldiğini görmeye davet ediyoruz. Bu görevler yapılacaksa yapılır, yapılamıyorsa bırakılır.” diye konuştu.