Haber: Sami Özçelik

15589854_1222471554487368_5176481905628945010_n-1CHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülşen Kurul 2016 yılını değerlendirdi. Kurul, 2016 yılının gözyaşı, acı, keder dolu bir yıl olarak geride kaldığını, kadına uygulanan şiddet ve kadın cinayetlerinin tavan yaptığını belirterek şunları söyledi:

“2017 yılı kadınlar için şiddet dolu bir yıl oldu. Yeni yılın ülkemiz ve kadınlarımız için umut olmasını diliyorum. Acısıyla, tatlısıyla koca bir yılı geride bıraktık. 2016 bol acılı bir yıl oldu ülkemiz için. Kadınların, anaların gözyaşı hiç dinmedi. Her an, her dakika, ‘son dakika’ haberleriyle, ‘Acaba şimdi ne oldu?’ diye yüreklerimiz ağzımızda günler geçirdik. Son zamanlarda analar kınalı kuzularını askere gönderirken, bir başka endişeli, huzursuz… Umarım, yeni yılda her türlü terör mutlaka önlenir ve güzel ülkemizin her yerinde, Türk Bayrağı altında, huzur ve güven içinde yaşarız.”

“KADINLAR SOKAKTA ŞİDDETE MARUZ KALDI”
“Türkiye’de kadınlar, ‘Yok artık!’, ‘Nasıl yani?’ dedirtecek kadar garip saldırılara maruz kaldı. Ayşegül Terzi otobüste bir adam tarafından tekme ile suratına darbe alırken, Manisa’da hamile bir kadın olan Ebru Tireli, akşam sporu için parkta yürüyüş yaparken, ‘Ne işin var bu saatte sokakta’ diyen bir şahsın saldırısına maruz kaldı. Bunlar sadece birer örnek. Evde, işte, sokakta kadınlar için şiddet hiç bitmedi. Gün geçmiyor ki ekranlarda kadın cinayetleri haberlerini görmeyelim, duymayalım.”

“ÇOCUK İSTİSMARI CEZASI ARTTIRILMALI”
“Çocuk İstismarı, tecavüzleri, erken evlilikler, daha
sayamadığım, anlatmaya bile utanılacak olayların yeni yılda tekrarlanmamasını umut ediyoruz. Çocuk istismarını arttıracak yasalar değil, önleyecek yasalar için çabalamalı. Faillere caydırıcı cezalar verilmeli… Çocukların emanet edildiği yurtlar mercek altına alınmalı. Nitelikli kadrolara yer verilmeli, deneyim ve denetim ön plana çıkarılmalı. Çağdaşlığa uymayan eğitim ve davranışlar bir an önce önlenmeli! ”

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”
“Biz Artvinli kadınlar, dünyada ve ülkemizde yaşanan her türlü olumsuzluğa karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Çocuk istismarı yasasına karşı bir araya geldiğimiz gibi, ülkenin herhangi bir yerinde hiç tanımadığımız bir kadının sesini buradan duymaya, onun yanında olmaya devam edeceğiz. 2017 yılının Artvin’e, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, mutluluk esenlikler getirmesini diliyorum.” dedi.