Haber: Sami Özçelik

Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencilerinden Gizem Erdem yaşadıklarını Materyal Sergisinde Projelendirerek anlattı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin Öğretim Teknik ve Materyal Sergisi dersi kapsamında hazırladıkları materyal sergisi sergiledi. Sergide birbirinden farklı projeler yer alırken, Gizem Erdem isimli öğrencinin yaptığı proje en dikkat çekeni oldu.

Projemi Artvin’den Esinlenerek Yaptım.

Artvin Çoruh Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği üçüncü sınıf Öğrencisi Gizem Erdem köyünden ve Cerattepe’den esinlenerek yaptığı proje serginin en dikkat çeken sosyal sorumluluk projesi oldu.
Artvin merkezde yaşayan ve köyü ise merkezin önemli köylerinden biri olan Alabalık köyünden olan Gizem Erdem, proje hakkında şunları söyledi; projem adı “insanın doğaya verdiği zarar”. Projede insanlık öncesi ve insanlık sonrasını anlatıyor. Yeşil bir alanın betonlaşmasıyla başlıyor. Yaban hayatının yok olmasıyla devam ediyor. Aslında bu projem Artvin’den esinlenerek yaptım. Burada maden çıkıyor ve maden sonrası doğal yaşamım yok olacağını anlattım”. Derelere yapılan HES projelerinden bahsettim. Son olarak da küresel ısınmayı anlattım. Buzullar ve buzulların erime sonrası hayvanların yok oluşundan bahsettim.

Köyümüzün Çok Güzel Bir Deresi Var ve HES Yapılıyor

Neden böyle bir şey düşündüm diye sorarsanız; çünkü ben Artvin Alabalık köyündenim. Köyümüzün çok güzel bir deresi var o derede çok düzel alabalığı var ancak şuanda bu dereye HES projesi yapılıyor. Bunun sonucu orada bir çok canlı yok olacak çok güzel bal oluyordu patlamalar sonrası balda olmuyor artık.

Artvin’de çıkması planlanan madenden ve sonrasında buranın birinci derecede heyelan bölgesi olacağından esinlenerek de madeni ele almak istedim. Umarım bu projemde insanların doğaya ne kadar zarar verdiklerini göstermişimdir dedi”.