Haber: Sami Özçelik / Artvin

Artvin Merkez’de Kore Gazisi 3 kişi kaldı. Ahmet Sezgin (90) Ahmet Yılmaz( 85) ve Rıfat Karagöl (87) Kore Gazisi Eyüp Kaçan ise 84 yaşında önceki yıl 24 Nisan 2015 tarihinde sonsuzluğa uğurlanmıştı. Bu yıl hastalığı nedeniyle dışarıya çıkmakta zorlanan Kore Gazisi Rıfat Karagöl’ü, Kore gazisi arkadaşı Ahmet Sezgin unutmadı ve evinde ziyaret etti.

wp_20170103_013

NASIL MUTLU OLDUM BİLEMEZSİNİZ!

65 yıl önce birlikte savaşa katılan Rıfat Karagöl(87) arkadaşı Ahmet Sezgin’e sarılarak duygulu anlar yaşadı. Karagöl; “ Nasıl mutlu oldum bilemezsiniz. Artık tek başıma dışarıya çıkamıyorum. Hep üşüyorum. Bir türlü ısınamıyorum. Kalorifer yanıyor, elektrikli soba yanıyor yine üşüyorum. Gelinim, kızım bana çok iyi bakıyorlar. Onlardan Allah razı olsun. Hele Kore gazisi bir arkadaşımı, büyüğümü görmek bana büyük mutluluk verdi. Allah Razı olsun. Çok sağ olun.”dedi.

ESKİDEN GARNİZONDAN VALİLİKTEN ZİYARETE GELENLER OLURDU BU ARALAR YOK!

Kore Gazisi Ahmet Sezgin, “ Rıfat Karagöl yaş olarak benden 3-4 yaş küçüktür. Ben askerde astsubaydım, bunlar geldiklerinde çok gençtiler. Rıfat Karagöl, çok iyi bir arkadaşımızdır. 2-3 yıldır rahatsız. Zaman zaman geliyor, ziyaret ediyorum. Eskiden garnizon’dan veya valilikten Kore gazilerine ziyaretler yapılır, onlara moral verilirdi. Bu aralar maalesef bu tür haberler okuyamıyoruz. Artvin Merkez’de 3 Kore gazisi kaldık. Zaman bulduklarında ziyaret etsinler. İnanın büyük moral oluyor. İnsan onur duyuyor. Rıfat Bugün çok mutlu oldu. Bizde onun mutluluğuyla mutluluk duyduk. İnsan kötü günlerinde dostlarını görmek istiyor. Kendisine acil şifalar diliyorum. “dedi.

2015 YILINDA KORE GAZİLERİ YILMAZ VE SEZGİN KARAGÖL’Ü EVİNDE ZİYARET ETMİŞLERDİ

Kore Gazisi Rıfat Karagöl’e 2015 yılında Kore gazisi arkadaşları Ahmet Sezgin, Ahmet Yılmaz birlikte ziyaret etmiş, bu ziyaret haberi gazetemizde yayınlanmıştı. Yayınladığımız o haberi bir kere daha sizlere hatırlatıyoruz:

Artvin’de sadece 3 kişi kalan Kore Gazilerinden Ahmet Sezgin (89) ve Ahmet Yılmaz (84), 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle önce valiliğin düzenlediği kutlama programına katıldılar.

Sağlık durumu nedeniyle törenlere katılamayan Rıfat Karagöl’ü (85) ise diğer Kore Gazisi arkadaşları Ahmet Sezgin(89) ve Ahmet Yılmaz (84) evinde ziyaret etti. Yeşilkentteki evine giden sezgin ve Yılmaz’ı balkondan gören Karagöl’ün mutluluğu görülmeye değerdi. Birbirlerine el sallayan gaziler daha sonra Karagöl’ün evinde bir araya gelerek hasret giderdiler. 2015 yılından 1952 yılına dönen üç gazi aralarında Kore’de yaşadıkları anıları ve kaybettikleri arkadaşlarını konuştular.

BUGÜN ÇOK MUTLU OLDUM, ÇOK DUYGULANDIM

İki çok kıymetli arkadaşlarını evinde ağırlayan Rıfat Karagöl; “sağlık sorunlarım nedeniyle yürüyemiyorum. Hemen başım dönüyor. Bu nedenle de çok üzülmeme rağmen törenlere katılamıyorum. Ama bugün iki gazi arkadaşımın beni evinde ziyaret etmeleri, onları bastonsuz bir şekilde sağlıklı karşımda görmekten duyduğum mutluluğumu anlatamıyorum. Çok duygulandım. Ben onlar kadar sağlıklı değilim. Şükür evimdeyim. Bir gazi arkadaşımızı ne yazık ki kaybettik. Eyüp Kaçan içimizde ilk kaybettiğimiz gazi arkadaşımızdı. Allah Rahmet Eylesin. Kalanlara da sağlıklı uzun ömürler diliyorum”. Dedi.

BUGÜN 63 ÖNCESİNE, 1952 YILINA GİTTİK

Kore Gazisi ve en kıdemlisi olan Ahmet Sezgin, (89) Rıfat Karagöl’ün son derece efendi, dürüst ve sessiz bir arkadaşları olduğunu belirterek; “ Rıfat gerçekten çok beyefendi, çok değerli bir arkadaşımızdır. Sağlık sorunları nedeniyle etkinliklere gelemiyor. Madem o gelemiyor, o zaman biz yanına gidelim istedik. Gerçekten çok mutlu olduk.

Tam 63 yıl öncesine gittik. 1952 Kore’ye gidiş tarihimize, o zaman yaşadıklarımıza gittik. Hepimiz seksenlerin ortalarını geçtik, Ben 90’ana merdiven dayadım sayılır. Eyüp kardeşimizi sonsuzluğa uğurladık. Artvin Merkez’de 3 Kore gazisi kaldık. Ben ve Ahmet Yılmaz, ayakta gezebiliyoruz. Allah’a şükür henüz sağlıklıyız. Ama Rıfat Karagöl gezemiyor. Biz yanına geldik.

ATATÜRK DİYOR Kİ; “SAVAŞ GEREKMEDİKÇE CİNAYETTİR.” “YURTTA SULH CİHANDA SULH.”

Üçümüz de çok duygulandık. 63 yıl öncesinden gelen dostluk ve arkadaşlık sözle nasıl anlatılır ki?” dedi. Atatürk’ün şu sözünü hatırlatmak isterim. “ savaş gerekmedikçe” cinayettir.” Yurtta sulh, Cihanda Sulh” Ömrü cephede geçen bu büyük insan edindiği deneyimlerin ardından bu veciz sözleri söylemiştir.