Tekirdağ’da toplu açılış ve temel atma töreninde katılan Kemal Kılıçdaroğlu  yaptığı konuşmada “Kim bu Adil Öksüz? Kim olduğunu ben de biliyorum onlar da biliyor. Ben onların açıklamasını bekliyorum dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada “ilk kez söylüyorum diyerek aşağıdaki soruları hükumete yöneltti.

“15 Temmuz gecesi linç edilen askerlerin hesabını sormalıyız. O askerlerin anneleri babaları yok mu? İlk kez söylüyorum. 15 Temmuz sonrası saraya gittim. Linç edilen askerlerin faillerinin de yakalanması lazım dedim. Hepsi evet dedi, ne oldu? Evet diyeceksin gereğini yapmayacaksın.

15 Temmuz darbe girişimi tam aydınlanmış değildir. 15 Temmuz darbesinden önceden haberiniz var mıydı, yok muydu? Cevabını almış değiliz. Bunun cevabını bekliyoruz.

Bu Adil Öksüz kimdir diye sormuştum. Askeri birlikte yakalandı yanında cep telefonu, GPS cihazı vardı. O serbest bırakıldı. Kim bu Adil Öksüz? Kim olduğunu ben de biliyorum onlar da biliyor. Ben istiyorum ki cevabını onlar versin.”

Anayasa değişikliği konusuna da değinen Kılıçdaroğlu “Bu proje, bu anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanettir. Milli kurtuluş savaşının ruhuna ihanettir. CHP, ihanet içinde olmayan partidir. Pazartesi gününden itibaren parlamentoyu izleyin, CHP’nin değerlerimizi korumak için verdiğimiz mücadeleye tanık olacaksınız.” Dedi.