Birleşik Haziran Hareketi, İzmir Adliyesi önünde yapılan bombalı saldırıyı bir açıklamasıyla kınadı. Basın açıklamasında “Dayatılan korku ve şiddet iklimine rağmen bu ülkede laikliğin, barışın ve kardeşliğin kazanacağına inanıyoruz” vurgusu yaptı.

haziran-dan-izmir-saldirisina-iliskin-aciklama-230365-5

Birleşik Haziran Hareketi’nin açıklaması şöyle:

DAYATILAN KORKU İKLİMİNE RAĞMEN
YAN YANA GELECEĞİZ! UMUDU BÜYÜTECEĞİZ!

2016 katliamlar yılı olarak geçti. Son bir haftada yaşadıklarımız da 2017’nin kaostan medet umanların istekleri doğrultusunda geçeceğini gösteriyor.

Tekrara düşmek pahasına, bir kez daha söyleyelim:

Art arda yaşadığımız acıların, Reina katliamı ve İzmir saldırısı da içinde olmak üzere yaşadığımız tüm saldırıların sorumlusu Emevi Camii’nde Cuma namazı kılma ihtirasıyla bizi Orta Doğu cehenneminin içine sokanlardır.

Memleketi adım adım Suriye savaşının bir parçası haline getirdiler. Yeni Osmanlıcı ve siyasal İslamcı zihniyet, dizginsiz çıkarları uğruna ülkemizi ateşe attı.

Ve bunca ölüm ve yıkımdan sonra büyük bir sorumsuzlukla “tüm bu saldırılar bizim Suriye ve Irak’ta olmamızı engelleyemeyecektir” diyebiliyorlar.

Eminiz ki bu ilk açıklamayı “bu saldırı, huzurumuza, milli birliğimize karşı yapılmıştır” açıklaması izleyecek. Koruma ordularının arasında, zırhlı araçların içinde yaşayanlar hamasete devam edecek.

Biz artık sevdiklerimizin akşam eve dönüp dönemeyeceği kaygısıyla bütün bir günü yüreğimiz ağzımızda geçirmek istemiyoruz.

Komşumuza, işyerindeki arkadaşımıza, yolda, otobüste, vapurda karşılaştığımız hiç tanımadığımız insanlara “acaba” diyerek kuşkuyla bakmak istemiyoruz.

Kör şiddetle, kanla ve intikamla yoğrulan iklimde nefes alamıyoruz.

Bize ölümü reva görenlere inat yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.

Örgütlü kötülüğün iktidarına son vermenin korkuyu yüreklerde yenmekten geçtiğini biliyoruz.

Dayatılan korku ve şiddet iklimine rağmen bu ülkede laikliğin, barışın ve kardeşliğin kazanacağına inanıyoruz.

Saldırıyı lanetliyor ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Birleşik HAZİRAN Hareke