bkent1

Ankara Büyükşehir Belediyesi Batıkent’in ana caddelerindeki eskimemiş orta orta kaldırım taşlarını 2016’nın Mayıs ayında yeniledi.  Kilometrece çim sökülüp ve yerlerine çalı türü yeni bitkiler ekildi. Yaya geçitlerinin yeri değiştirildi.

bkent2

Ancak değişen yaya geçişlerinin bir kısmına asfalt dökülmediği ve taş döşenmediği için en küçük yağışlarda bile çamur içinde kaldı. Değiştirilen eski yaya geçişlerindeki yaya geçiş çizgileri kaldırılmadı. Yeni yapılan geçitlere de yaya geçiş çizgileri çizilmedi.

dscn0552

Çamur içindeki bu yaya geçişlerinden sabahın köründe okula giden çocuklar zor anlar yaşarken insanlar geçemedikleri çamur deryası içindeki geçitlerde kendilerince çözümler üretmektedirler. Kimileri etraftan topladıkları taşları yaya geçidine koyup taşlara basarak geçmekte ya da evden getirdikleri halı parçacıklarını geçide serip çamurdan kurtulmaya çalışmaktadırlar.

dscn0277

Espri konusu olan bu çözümlerin birine “yaya geçidindeki halınız hayırlı olsun” afişi asılırsa şaşırmayız.

Sayın Gökçek’in, sosyal medyadaki sayfalarında her konuda herkese laf yetiştirmekten zaman ayırıp  birazcık bu konularla ilgilenmesi dileğiyle…

dscn0276