????????????????????????????????????

10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak 1961 yılında kabul edildi. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında köprü görevi yaparak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan, zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Böylesi önemli bir konumda olan, medya sektöründe çalışan tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin meslek etiği ve duyarlılığı da büyük önem taşımaktadır. Ne yazık ki bugün 147 gazeteci hapiste bugünü kutluyor. Dünyada en çok gazetecisi hapiste olan ülke ne yazık ki Türkiye… Bu durumun düzeltilmesi ve tutuklu gazetecilerin tutuksuz yargılanmalarını arzu etmekteyiz.

Bu düşüncelerle, her türlü zorlu şartlarda son derece özverili bir şekilde gayret göstererek, kendi etik değerlerini de titizlikle takip eden, tarafsız habercilik unsurlarını göz önünde bulunduran, doğru ve hızlı haber iletmeyi ilke edinerek çalışan yerel ve ulusal basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm zorluklara rağmen gazetecilik mesleğini icra eden gerçek gazeteci arkadaşlarımızın çalışmalarında başarılar diliyoruz…

ARTVİN FAAL GAZETECİLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

afgad-calisan-gazeteciler-gunu-mesaji-yayinladi-759x500

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

007

 

008

 

009

 

011

 

012

 

013

 

010