akittv

RTÜK, AKİT TV’de  Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hakaretleri şikayet eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın başvurusunu sonuçlandırdı. RTÜK, AKİT TV’ye para cezası verdi.

CHP’li Yarkadaş’ın başvurusunu sonuçlandıran RTÜK, kanala 6112 sayılı kanunun 8. Maddesinin 1/ (ç)  bendi kapsamında yaptırım uygulanma kararı aldı. Böylece ‘AKİT TV’ kanalının RTÜK’e para cezası ödemesi de kesinleşti.

‘OY SKANDALI’
AKİT TV’ye ceza kararı RTÜK’ün 9 üyesinin 6 üyesinin oyuyla gerçekleşti. Oylamaya AKP kontenjanından seçilerek RTÜK üyesi olan 2 üyenin katılmadığı öğrenildi. Oylamada AKP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Hamit Ersoy ise AKİT TV’ye ceza verilmesine karşı oy kullandı.

‘AKİT, O ÜYEYİ FETÖ’CÜ İLAN ETMİŞ’
Oylamada AKİT TV’ye ceza verilmesine karşı çıkan RTÜK üyesi Hamit Ersoy’un AKİT gazetesi tarafından “Şaibeli isim” olarak gösterildiği ortaya çıktı.

Akit gazetesinin 3 Ağustos 2016 tarihli “İşte RTÜK’ü saran FETÖ yapılanması” başlıklı haberinde Hamit Ersoy ile ilgili ifadeler şu şekilde:

PARALEL YAPI İLE SÖYLEM BİRLİĞİ İÇİNDE
RTÜK Üyesi Hamit Ersoy: AK Parti MKYK Üyesi Melahat Lale Ersoy’un eşi olan Hamit Ersoy, eşinin 7 Haziran’daki genel seçimlerde milletvekili adayı gösterilmemesinden dolayı çevresindekilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı suçlayıcı ifadelerde bulunduğu belirlenmişti. Paralel Yapı ile birçok noktada söylem birliği içerisinde olduğu iddia ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve partimizin milletvekillerine çirkin ve edep dışı iftiraların atıldığı malum kanala ceza verilmesi oldukça önemlidir. Bu tür yayınlar toplumda ayrımcılık ve nefreti körüklüyor. Gördüğümüz kadarıyla 9 üyesi olan RTÜK’ten oylamaya 7 üye katılmış. AKP kontenjanından seçilen 2 üye  ise oylamaya katılmamış. Katılan 7 üyeden 6’sı AKİT TV’ye ceza kararını onarken, 1 üye AKİT TV’ye ceza verilmesine karşı çıkmış.

Karşı oy veren kişiye baktığımızda bir skandalla karşılaştık. Oylamada AKİT TV’ye ceza verilmesine çıkan üyenin birkaç ay önce Akit gazetesi tarafından FETÖ’cü ilan edildiğini gördük. Akit gazetesinin 3 Ağustos 2016 tarihli ‘İşte RTÜK’ü saran FETÖ yapılanması’ başlıklı haberinde Hamit Ersoy’un ‘paralel yapı ile söylem birliği içinde’ olduğu yazılmış. Bu ret oyunu görünce Anayasa değişikliği oylamasında parlamentoda oyunu açık kullanan milletvekili geldi aklıma. Bu vekilin kardeşinin FETÖ’den gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı.

RTÜK’teki oylamadan sonra ilgili şahsın ret oyu kullanması da oldukça manidar. Bir insan kendisini FETÖ’cü ilan eden yayın organının ceza almasına neden karşı çıkar? Görünen o ki bu üye ilgili yayın organına bir mesaj gönderiyor ve FETÖ’cü değilim demek istiyor” ifadesini kullandı.”