Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir öncülüğünde sanatsal çalışmalar halkla buluşuyor.

Halkın ,huzuruna ,refahına katkı sunmak ,İlçeyi kültür ve sanatın merkezi haline getirmek ,barış ,kardeşlik ve güzellikleri sanat aracılığıyla  Samandağlılarla buluşturuyor.

Şeh Bedrettin Destanı  adlı tiyatro oyunu  4 Şubat 2017 Cumartesi, Yuva Adlı Tiyatro oyunu  12 Şubat 2017 Pazar günü  Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonunda saat 20.00’de gerçekleştirileceği bildirildi.

YUVA

Masalları çocuklar için uydurulmuş gerçekdışı hikayeler mi sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz, hem de bir cümlede birden çok yanılıyorsunuz. Birincisi masallar uydurulmaz, kurgulanır. Hepsinin bir amacı, öğretisi vardır. İkincisi masallar gerçekdışı değildir. Ondan kendi gerçeğini üretmesi istenir. Üçüncüsü masallara inanılması gerekmez, zaten masal kendine inanır. Öyle inanır ki hayatın en hakiki gerçekleri ondan yapılır. Dördüncü ve en önemlisi ise masallar çocuklar için yapılmazlar. Evet doğrudur, çocukken anlatılırlar bize ama sonra biz masaldan öğrendiklerimizle yıkılmaz önyargılar edinir onları üst üste koyup yaparız içine sığındığımız yalanı… Ya da “Yuvayı”…

Yazan : Özge Korkmaz,Yöneten : Çağrı Şensoy,Oyuncular : İmer Özgün, Tuğçe Yolcu,Animasyon :