Rasim Yılmaz

Ankara’da faaliyet sürdüren Artvin Kalkınma  ve Eğitim Vakfı (AKEV), 21 Ocak 2017  cumartesi günü yapmayı planladığı yıllık olağan Mali Genel Kurulunu çoğunluk sağlanamamasından ötürü 5 Şubat pazar günü Artvin Evinde gerçekleştirdi.

117 kurucu üyenin bulunduğu Genel Kurula vekâletlerle birlikte altmış’ı aşkın kurucu üye katıldı.

unnamed

Vakıf Başkanı Demir Akın’ın açılış konuşmasını müteakip yapılan saygı duruşunun ardından, gündem gereği divan başkanlığına Nazmiye Halvaşi, katip üyeliklere ise Adem Karaibrahimoğlu ve Gürbüz Akyüz oy birliği ile seçilerek divan oluşturuldu.

unnamed (3)

Yönetimin yıllık faaliyet raporunu Vakıf başkanı Demir Akın, denetleme kurulu raporunu ise Dr. Hayriye Şengün okudu. Raporlar üzerinde yapılan tartışmaların ardından raporlar üyelerin onayına sunulması neticesinde oy birliği ile  kabul edildi.

Vakfın, yıllık faaliyet raporunu siz değerli okurlarımın bilgisine sunmak istiyorum.

RARTVİN KALKINMA VE EĞİTİM VAKFI  YÖNETİM KURULU  2016 YILI FAALİYET RAPORU:

Yönetim kurulumuz 30 Nisan 2016 günü yapılan seçimlerle göreve gelmiş olup, 4 Mayıs 2016 günü yaptığı ilk toplantıda görev bölüşümü yapıp çalışmalarına başlamıştır. Bu görev bölüşümü ile Demir Akın Başkan, M. Suat Alaybeyoğlu ve Ali Tekin Çelik Başkan Yardımcılıklarına,  Selim Aksu Genel Sekreterliğe, Ahmet Köroğlu Saymanlığa seçilmiş ayrıca Rasim Yılmaz Kültür-sanat, Basın Yayın ve Halkla ilişkiler, Kamil Özdemir burs ve STÖ ile ilişkiler, Şevket Çorbacıoğlu İletişim ve Sosyal medya sorumluluğuna, Yavuz Akaltun ise YDK ve Bilim Kurulu ile işbirliği konusunda görevlendirilmiş ve bir sonraki toplantıda bir çalışma raporunun hazırlanmasına yönelik önerilerin toplanmasına,  ayrıca Denetleme Kurulu ile birlikte toplanarak işbirliği ortamının geliştirilmesine karar verilmiştir. Bu toplantı 15 Mayıs günü gerçekleştirilmiş ve çalışmalar başlatılmıştır.

unnamed (1)

Bilindiği gibi genel kurulumuzdan bir hafta önce Artvin Evinin çatı katında, Kültür Sanat ve Araştırma Merkezi açılmış ayrıca 23 Nisan 2016 günü de Çoruh Salonunda ‘’Artvin’in Sorunları ve Çözüm Önerileri’’ panelimiz yapılmış ve ilçe bazında sorunlar tartışılarak çözümlerin nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda yol haritası hazırlanmıştı. Bu panelin sonuçları tarafımızdan yakından izlenmiş ve çalışmalarımıza rehberlik etmiştir.

15 Mayıs 2016 günü Bursa’da yaşayan Ardanuç Cevizli Köyünden hemşerilerimizin derneği Vakfımızı ziyaret etmişler öğle yemeklerini Livane restoranda yemişler ve sonrasında Kültür Sanat ve Araştırma Merkezimizde kendilerine vakıf çalışmaları konusunda brifing verilmiş,  dernek yöneticileriyle dostane ilişkiler sağlanmıştır.

29 Mayıs 2016 günü diğer derneklerimizle birlikte geleneksel Artvin Pikniğimiz Çankaya Belediyesi Alacaatlı tesislerinde gerçekleştirilmiş, hemşerilerimizin kaynaşması sağlanarak horon, müzik, çocuklar arası ve yetişkinler yarışmalarıyla güzel bir gün yaşanmıştır.

HOD köyümüzde gerçekleştirilmek istenen madencilik faaliyeti konusunda Hod derneğimizin düzenlediği toplantıya katılınarak destek verilmiştir.

Vakfımızın Çankaya Halk Eğitim Merkezi katkılarıyla sürdürdüğü resim kursu çalışmalarına katılan kursiyerlerimizin çalışmaları 1-5 Haziran 2016 tarihleri arasında EPDK Salonlarında bir sergilenmiş ve ilk gün açılış töreni yönetimimizce bir kokteylle gerçekleştirilmiştir.

11 Haziran 2016 günü Yüksel Caddesinde Cerattepe konulu bir basın açıklaması gerçekleştirilmiştir.

18 Haziran 2016 günü Livane restoranda bir iftar yemeği düzenlenmiş ve yoğun katılımla gerçekleştirilmiştir. (Katılımcılar yemek bedellerini kendileri ödemiştir)

22 Haziran 2016 Günü LÖSEV ve hemşerimiz Prof. Dr. Necdet Altun ile görüşülerek ortak çalışma zemini aranmış ve Bilim Kurulu kurulması önerilmiştir.

unnamed (4)

23 Haziran 2016 günü diğer derneklerimizle birlikte HÜTF Dekanlığına seçilen Prof. Dr. Bülent Altun ziyaret edilmiştir.

25 Haziran 2016 günü diğer derneklerimizle birlikte Çankaya Belediyesinin desteğiyle geleneksel Kazım Koyuncu Anma Konseri gerçekleştirilmiş ve bir konuşma yapılarak İlimizin çevresel sorunları dile getirilmiştir. Ağustos ayı içinde yeniden ısınan Cerattepe konusunda TBMM’de gurubu bulunan Parti Grup yöneticileri ziyaret edilerek konu hakkında bilgi verilmiş destek aranmıştır. Ayrıca çok sayıda STÖ ile toplantı yapılarak dava süreci aktarılmış Eylül ayındaki duruşma için destek istenmiştir.

Yaz ayları içinde iki değerli kurucumuz (N.Bekaroğlu ve A.Palaşoğlu) hastalık nedeniyle vefat etmişler ayrıca Artvin eski Belediye Başkanımız E. Özgünün kaybı hepimizi üzmüş, cenaze törenlerine hemşerilerimizle birlikte katılınmış, ailelere taziye verilmiştir.

2016 yılı Burs programı için başvurular 23 Eylül-15 Ekim arasında toplanmış, yazılı başvurular ön elemeden geçirilerek kalan adaylarla mülakat yapılmış ve 9 yeni bursiyer seçilerek toplam bursiyer sayısı 25 olmuştur. Burs bütçemiz 25x8x250 toplam 25.000 TL.dir ve bir kısmı bağışlarla büyük bir kısmı öz kaynaklardan sağlanmaktadır.

19 Eylül 2016 günü Rize İdare Mahkemesindeki duruşmaya katıldık. 2 Ekim 2016 günü diğer derneklerimizle birlikte Cerattepe duruşması değerlendirme toplantısı yapılmış ayrıca Barolar ve Oda temsilcileriyle Danıştay temyiz başvurusu konusunda yol haritasının hazırlanmasına katkı verilmiştir.

27 Ekim 2017 günü Kültür ve Sanat Platformu ilk toplantısını yapmış, katılımcılar önerilerini sunduktan sonra bu işlerin yapılması için bir yönerge hazırlanması kararlaştırılmış ayrıca yakın vadede yapılacaklar konusunda kararlar alınmıştır.

29 Ekim günü düzenlenmesi planlanan Cumhuriyet balosu terör eylemleri nedeniyle iptal edilmiştir. 30 Ekim 2016 günü AKYD ile birlikte ’’Cumhuriyet, Demokrasi ve Laiklik’’ söyleşisi Yrd. Doç.Dr. Fatih Yaşlı ile gerçekleştirilmiştir.

2 Kasım2016 günü Cumhuriyet Gazetesi ziyaret edilerek baskılara karşı destek verilmiştir.

12 Kasım günü Fatih Türkoğlu’nun imza gününe katılınmıştır.

Kasım ayı içinde hemşerimiz K.Özbıyık tarafından başlatılan halk oyunları çalışmalarına vakfımız salonları tahsis edilmiştir.

13 Kasım günü Sn. Y. Çorbacıoğlu’yla ‘’Atatürk’te birleşmek’’ söyleşisi yapılmıştır.

26 Kasım günü Prof. Dr. Ali Demir söyleşisi ve imza günü KSA Merkezinde başarıyla gerçekleştirilmiştir. Aynı gün bursiyer öğrencilerimizle gençlik buluşması gerçekleştirilmiş ve ikinci toplantı 11 Aralık günü yapılarak 7 mart sürecinde ve orta vadede neler yapılabileceği konuşulmuştur.2

7 Kasım 2016 günü Emin Özgün anması diğer derneklerimizle birlikte AKYD de gerçekleştirilmiştir.

4 Aralık 2016 günü “Babamın Kanatları” filmine toplu halde gidilerek hemşerimizin filmine destek verilmiştir.13 Aralık günü kurucumuz Ahmet V. Melek’in anması ailesi eşliğinde mezarı başında gerçekleştirildi.20 Aralık 2016 günü KSA Merkezinde Sn. Tekin Üstündağ söyleşisi ve slayt gösterisi ile merhum Şair Hasan Çelebinin şiirlerinin kitaplaştırılması tartışılmıştır. Son genel kurulda alınan karar gereği değiştirilen tüzüğümüz ile ilgili mahkeme ve VGM süreci takip edilmiş ve sonlandırılmıştır. Yeni tüzüğümüz üyelerimize dağıtılacak şekilde yeniden basılmıştır.

Son 6 aylık sürede tüm enerjimizi iki temel borcun kapatılarak (SGK ve Asansör) Artvin Evinin iskân başvurusu için hazırlanmasına harcadık. Bu borçları ödeyerek Çankaya Belediyesine başvuru yapar hala geldik. Ancak değişen asansör yönetmeliği ve yangın güvenliği için yapılması gereken köklü değişiklikler başvurumuzu şimdilik bir duplikasyona meydan vermemek için engelledi. Önümüzdeki 6 aylık sürede Artvin Evinin dış cephesindeki bakım onarım düzenlemeleri ile birlikte bu değişiklikleri yapmak temel çalışmalarımız olacaktır.

Vakfımızın olağan (5 yılda bir yapılan) teftiş süreci teftişi yapan Başmüfettişin vefatından sonra görevlendirilen yeni Başmüfettiş tarafından devam ettirilmektedir.

2014 genel kurulunun iptali için açılan dava üst mahkeme tarafından da tarafından lehimize onanmış ayrıca olağanüstü genel kurul toplanması için açılan davalarda da toplanma şartlarının oluşmadığı kararları verilmiştir.

Vakfımızın eksilen kurucularını tamamlamak için yaptığımız tüzük değişikliği kapsamında yönetimimiz 2015 genel kurulunda alınan karar içeriğine uygun adım atma kararı almıştır.