Referanduma 1.5 ay kaldı. Araştırma şirketleri hayır oylarının ezici çoğunlukta olduğunu biliyorlar ancak saklıyorlar. Saklamasalar da sokağın meyli ‘hayır’dan yana, aleni bu görünüyor. İlk gün yazdığım yazının arkasındayım, AKP bir gerekçe bulup seçim yapmaktan kaçacak diye…
Zaten seçim çalışmasının formatını bile belirleyemediler. Cumhurbaşkanı ile Başbakan evet diyenleri terörist, vatan haini ilan ettiler, başbakan yardımcıları ve hükümet sözcüsü evet de vatanseverdir, hayır diyende vatanseverdir diyorlar.
Son sözü Recep Tayyip Erdoğan söylediğine göre o da sivri dil konuşulmasını yeğliyor. Toplumu gerecek ve AKP’de baskıcılara karşı gelen bir yerlerinde demokrasi kırıntısı kalan bazı isimler yüksek sesle homurdanmaya başlayacaklar. Çünkü bu dil çatışma dilidir, bu dil ötekileştiren dildir. Bu dil kendi tabanına ötekilere saldırabilir, taciz edebilir hatta yaşama hakkı tanımayabilirsinizin kodudur.
İşte bu kamplaştırmayı ortadan kaldıracak, barışın dilini yeniden konuşan, konuşulanı anlayan yep yeni bir siyasi akıma elzem ihtiyaç vardır.Bu da ancak sol bir parti ile olabilir.

Ne yazık ki sol yerinde sayarken sağda yeni hareketler boy göstermeye başladı. AKP İkiye bölünüp MHP’den ayrılanlar ile bir merkez sağ parti kuracaklar.Klasik_ampul-600x337Vialicht-Led-Ampul-4W-40W-Filament-B35-COG-E14-430Lm-2700K-1114040102

 

Klasik ampul gidiyor led ampul geliyor…
AKP ikiye bölündü…