sancak1

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP’li Sancaktepe Belediyesi’ne bağlı Bilgi Evi’nin sayfasında yer alan “cihad çağrısı”nın silindiğini açıkladı. Yarkadaş aynı belediyenin çocuk istismarını farklı şekilde sürdürdüğünü belgesiyle gösterdi.

Yarkadaş, dün gündeme getirdiği konunun bugün de takipçisi oldu. Yarkadaş şunu söyledi:

sancak2

“AKP’li Sancaktepe Belediyesi, çocuklara cihadı öğütlerken, icraatlarıyla da nasıl bir dünya hayal ettiğini ortaya koyuyor.

Aynı belediye, 2016 yılının sonunda ilçedeki Genco Erkal Kültür Merkezi’nin adını da itirazlarımıza rağmen değiştirdi.

Genco Erkal gibi sanat tarihimize adını altın harflerle yazdıran bir oyuncunun adını silenler, sanatı, tiyatroyu, müziği toplumsal yaşamımızdan çıkaranlar, çocuklarımıza cihadı öğütlüyor.

Sanatın penceresi aydınlığa, Sancaktepe Belediyesi’nin aklı ise karanlığa bakıyor. Sancaktepe Belediyesi genç dimağları karanlığa sürüklüyor.

sancak3

Çocuklara Facebook üzerinden yaptıkları cihad çağrısı, tepkilerimiz üzerine bu sabah sayfalarından silindi. Ancak biliyoruz ki sayfadan silmiş olsalar da bilinçlerinde hep o Özlem var.

Sancaktepe İlçe Başkanımız Alper Yeğin de bugün konuyu Kaymakamlığa taşıdı. Kaymakamlığın nasıl bir tavır alacağını da takip edeceğiz. Bu ülkenin çocuklarının karanlığa sürüklenmesine sessiz kalmayacağız.

Aynı belediye çocuk istismarını sürdürüyor. Facebook sayfasından, verilen kursların afişlerine EVET yazdırarak, kamunun kaynaklarını kendi partisinin propagandasında kullanıyor. Bunu da TBMM’ye taşıdık.”