????????????????????????????????????

Haber: Rasim Yılmaz

????????????????????????????????????

Daha önce DHA ajansının haberine göre  Kaboğlu: “Ömrüm darbelere karşı mücadeleyle geçti. Bu yapılan yanlıştır, ayıptır” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

KHK’lerin anayasallığı ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne uygunluğu sorunu bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, şöyle devam etmişti.

 “İhraç edilmeyi beklemiyordum. Çünkü suçlu biri değilim. Ben ömrü darbelere karşı, cemaatlere karşı mücadeleyle geçen, bütün yazdıklarım, konuştuklarım hepsi hukuk ve hukuk devleti için oldu. Türkiye’nin mutlu, barışçıl geleceği içindir. Benim hesap veremeyeceğim hiçbir mercii yoktur. Kesinlikle bu yanlıştır, büyük bir ayıptır. Bunu İbrahim Kaboğlu sorunu olarak yapmıyorum. Buna maruz kalan meslektaşlarımın hiç birisi bunu hak etmiyor. Bu uygulamaya karşı benim temennim; öncelikle hükümetin yani bu kararnamenin altında imzası bulunan kişilerin, yani Bakanlar Kurulu üyelerinin, kararname yoluyla görevden alınan kişilerin gerçekten suçlu olup olmadıklarını araştırmaları ve bu hatadan bir an önce dönmeleridir.” demişti.

????????????????????????????????????

Birkaç gün önce, Ankara’da yaşayan bir grup Artvinli bu uygulamanın yanlış olduğunu belirterek basın açıklaması yapan; dün de (15 Şubat 2017 Çarşamba) yine bir grup Artvinli Ankara Mithatpaşa Postanesinde bir araya gelerek, Kaboğlu’na mektup gönderdiler.

Herkesin  kendisinin bağımsız duygularını ifade ettikleri mektupları, Sayın Kaboğlu’nun Üniversite adresine postalayan grup, sessizce dağıldılar.

????????????????????????????????????